Tüm dünyada tepkilere neden olan ve Hazreti Muhammed'e hakaret içeren 'Müslümanların Masumiyeti' adlı film Diyarbakır'da da protesto edildi. Merkezi Diyarbakır'da bulunan Mustazaflar Cemiyeti, İslamiyet ve Hazreti Muhammed'e hakaret içeren filmi bir basın açıklaması düzenleyerek kınadı. Büyükşehir Belediyesi Konukevi önünde düzenlenen basın açıklamasına yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Çarşaflı kadınlar ve çocuklarında katıldığı gösteride sık sık tekbir getirilerek Türkçe ve Kürtçe sloganlar atıldı. Tevhid bayrağının açıldığı basın açıklaması yaklaşık 2 saat sürdü.

Açıklamayı okuyan Mustazaflar Cemiyeti yöneticisi Cemal Ünsal, Hazreti Muhammed'e hakaret edenlerin önce kendi tarihlerine bakması gerektiğini belirterek, "Peygambere yapılan hakaretlere kendimizi siper yapacak, malımızla canımızla buna karşı duracağız. Selahaddin-i Eyyubi ve Şeyh Sait'in torunları olarak dinimize ve aziz peygamberimize yapılan her türlü saldırıya karşı dik duracak ve bu alçakça saldırılara karşı bütün gücümüzle tepkimizi ortaya koyacağız" dedi.

Basın açıklamasının ardından dua okuyan grubun içinde iki kişi ABD ve İsrail bayrağı getirdi. Daha sonra bayraklar dökülen benzinle tutuşturularak yakıldı. Bu sırada tekbir getiren kalabalık daha sonra filmle ilgili yapılan gösterilerde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.