Diyarbakır'da, aralarında Mustazaflar ile Dayanışma Derneği'nin (Mustazaf-Der) de bulunduğu ve kendilerine, 'Peygamber Sevdalıları Platformu' adını veren grup, 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri kapsamında İstasyon Meydanaı'nda mitingi düzenledi. Mitinge özellikle kadınlar büyük ilgi gösterdi. Kadın ile erkeklerin ayrı yerlerde durduğu miting için polis geniş güvenlik önlemleri aldı. İstasyon Meydanı'na girenler üzerleri, polisler tarafından tek tek arandı.

Mitinge, Diyarbakır'ın yanı Türkiye'nin dört bir yanından da yoğun katılım olurken, alanda toplananların sayısının 500 bine yaklaştığı belirtildi. İstasyon Meydanı tamamen dolarken, meydana çıkan tüm yollar da doldu. Mitinge ABD, Ürdün, Irak ve Afrika ülkelerinden de katılanların olduğu görüldü.

KONUŞMALAR VE İLAHİLER TÜRKÇE VE KÜRTÇE

Mevlit okunan meydana üzerinde Türkçe ve Kürtçe yazılar bulunan afişler asılırken, konuşma ve ilahiler yine Türkçe ve Kürtçe yapıldı.

Kuran-ı Kerim'in okunması ile başlayan programda küçük kızlardan oluşan ilahi korosu Kürtçe ilahiler okudu. İlahilerin okunurken bazı kişiler gözyaşlarını tutamadı, bazı kişiler zikir yaptı. Sık sık tekbirler getirilirken, birçok yazar ve 'İslami alim' olarak belirtilen kişiler konuşmalar yaptı. Miting alanında bulunanların büyük bölümü ellerinde yeşil hilafet bayrakları taşıdı.

Diyarbakır polisi, program nedeniyle çok sıkı güvenlik önlemleri aldı. Bir polis helikopteri miting alanı üzerinde gün boyu uçuş yaptı. Meydana çıkan tüm yollarda da kontrol noktaları kuruldu.