Dicle'nin Uğrak Köyü yakınlarında 23 Ekim günü bir araçta seyahat eden Ramazan Bilge, Latife Bilge, Ramazan Akelma, Hacer Akelma ve 7 yaşındaki İbrahim Akelma, yolu barikatla kapatan bir kişi tarafından araçtan indirildikten sonra silahla vurularak öldürüldü.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, olayla ilgili 1 kişinin tutuklandığını belirtti. Toprak, olayın ardından jandarma tarafından kısa sürede olaya müdahale edildiğini ve köyde güvenlik önlemleri alınarak alınarak olayın devamını engelleyici tedbirler olduğunu belirtti. Vali Mustafa Toprak, şöyle dedi:

"Olayın aydınlanması yönünde Dicle Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak yürütülen çalışmalar kapsamında, olaya karışan uzun menzilli 2 silahtan çıkan boş kovanların balistik incelemeleri, bölgede daha önce meydana gelen olayların detaylı olarak incelenmesi ve teknik çalışmalar neticesinde olayın failleri olduğu değerlendirilen 4 şüpheli şahıs tespit edilmiştir. 1 şüpheli şahıs sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmış ve 3 şüpheli şahıs hakkında yakalama kararı çıkartılmıştır. Olayla ilgili çok yönlü inceleme, araştırma ve soruşturma devam ettirilmekte olup, yeni bir olayın cereyan etmemesi için tedbirler alınmıştır. Olaya konu faillerle ilgili yakalama çalışması için tüm güvenlik birimleri teyakkuza geçirilmiştir."


GG(GG/İD)