FATİH Projesi kapsamındaki pilot iller arasında yer alan Diyarbakır'da Ziya Gökalp Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ile Ali Gaffar Okkan Lisesi'nde bugün 467 öğrenciye törenle tablet bilgisayarlar dağıtıldı. Vali Mustafa Toprak pilot okullardan Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'deki törene katıldı. Tablet bilgisayar ve akıllı tahtaların kullanıldığı sınıfları gezen Toprak, tablet bilgisayarla öğrencilerin başarıyı daha hızlı yakalayabileceklerini söyledi.

Toplam 14 derslikte eğitim gören 467 öğrenciye tablet bilgisayar, 258 öğretmene de notebook dağıtıldığını kaydeden Vali Mustafa Toprak, eğitimde fırsat eşitliğinin yakalanması gerektiğini ifade etti. Öğrencilerle ders dinleyen Toprak, şunları söyledi:

"Biz bilgi çağındayız, iletişimin önemli ölçüde geliştirildiği bir çağdayız. Bilgi toplumuna geçebilmek için şüphesiz ki teknolojiyi ve bilgi iyi kullanmalıyız. Bu projelerle birlikte ben inanıyorum ki bilgiyi, değişimi, algıyı ve geleceği iyi yönetebileceğiz. Sonuç itibariyle ülkemizi dünya ülkelerinden daha ileri bir noktaya getirmek için tüm katkıları biz okullarımıza ve öğrencilerimize sunmuş olacağız. Gelecekte başarılı olmak şüphesiz ki teknolojiyi, bilgiyi iyi kullanmakla birlikte öğrencilerimizin derslerine de iyi çalışmasıyla mümkün olabiliyor. Ve ben de gençlerimize güveniyorum. Eğitim alt yapımızın çalışmasıyla birlikte katkıların sonuçlarının daha iyi bir şekilde ortaya çıkacağına inanıyoruz."

Vali Toprak, gelecek yıllarda ana okullarında da projenin hayata geçirileceğini belirtti. Toprak, "Bu projeyle birlikte ne kara ne de beyaz tahtayı, ikisini de bırakmıyoruz. Aynı zamanda üçüncü bir enstrüman olan teknolojinin görsel, işitsel her türlü özelliklerinin dokunmatik olarak ortaya çıkardığı bir teknolojiyi akıllı tahtaları da kullanmış oluyoruz. Bir taraftan öğretmenler öğrencilerine derslerini daha iyi bir şekilde anlatmaya çalışıyor. Öğrencilerimiz zamanı iyi kullanabilecekler. Ben faydalı olacağına inanıyorum. Katkıyı sağlayan hükümetimize, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı'na teşekkür ediyoruz" dedi.

Bilgi ve teknolojinin eğitimdeki önemini öğrencilere anlatan Vali Toprak, daha sonra lise korosunun seslendirdiği şarkıları dinledi.



CA,SS(GG/CK)