Diyarbakır'ın Elazığ Karayolu üzerinde bulunan Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde geçen yıl açılan böbrek nakil merkezinde, bu hafta içinde 3 böbrek nakli başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Bu hafta başından itibaren böbrek nakline başladıklarını belirten Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Yusuf Yağmur, "Geçen yıl hastanemiz bünyesinde açtığımız organ nakli birimindeki altyapımızı tamamladıktan sonra bu hafta pazartesi gününden itibaren böbrek nakli ameliyatlarına başladık. 2 günlük sürede 3 hastamıza böbrek naklini başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Hastalarımız çok sağlıklı. Hastalarımızdan bir anne oğluna, bir kardeş kardeşe, bayan da kocasına böbreğini verdi. Bunlar duygulandırıcı şeyler" dedi.

Türkiye genelinde böbrek nakli bekleyen 35 bin kadar hasta olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yağmur, "Yılda 70 bine yakın hasta diyaliz tedavisi görüyor. Önümüzdeki günlerde 10 hastamıza daha böbrek nakli yapacağız. Hedefimiz hastanemizde başta karaciğer olmak üzere bütün organların naklini gerçekleştirebilmek" dedi.

EŞİ KOCASINA, ANNE OĞLUNA, AĞABEY KIZ KARDEŞİNE CAN VERDİ

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan ameliyatlarla 20 yaşındaki Erdihan Doğan'a 22 yaşındaki ağabeyi Ömer Doğan, 55 yaşındaki Ramazan Kurt'a 45 yaşındaki eşi Fatma ve 24 yaşındaki İbrahim Bikeç'e ise 45 yaşındaki annesi Pakize böbreklerini vererek yeni bir yaşam sundu. 4 çocuklu ailenin en büyüğü olan İbrahim Bikeç bütün insanları organ bağışlamaya davet ederek, "Diyalizdeyken biz organlarımızın bittiğini bile görüdük. Nakil yapıldıktan sonra yavaş yavaş eski sağlığıma kavuşmaktayım. Bu gayet önemli birşey" dedi. 30 yıllık eşine seve seve böbreğini verdiğini söyleyen 4 çocuk annesi Fatma Kurt, ameliyatı gerçekleştiren hocalara teşekkür etti. Ramazan Kurt ise ameliyatın çok iyi geçtiğini ifade ederek vatandaşları organlarını bağışlamaya davet etti.



SS(RY/AAA)