Diyarbakır'da 1 Mayıs, sendikalar, sivil toplum örgütleri tarafından BDP ve DTK'nın desteğiyle İstasyon Meydanı'nda kutlandı. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı miting öncesinde polis sıkı güvenlik önlemleri alarak, alana girenleri tek tek aradı. Bir polis helikopteri de sürekli havadan kontrol yaptı.

Saygı duruşu ile başlayan mitingde DİSK, Türk-İş, KESK ve TMMOB adına konuşmalar yapıldı. Yapılan konuşmalarda Tekel işçileri ve tutuklu sendikacılar konusuna sık sık vurgu yapıldı. Konuşmaların Türkçe ve Kürtçe yapıldığı mitingde PKK terör örgütünü simgeleyen flamaların da olduğu görüldü. Buna karşılık tertip komitesinin sık sık uyarı anonsu yaparak belirlenen pankart ve flamaların dışındakilerin indirilmesini istedi.

Van Bağımsız Milletvekili ve DTK Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk bir konuşma yaptı. Türkiye'deki işçi sınıfının Uludere'de meydana gelen ve 34 kişinin hayatını kaybettiği olay karşısında yeterli tepkiyi vermediğini belirten Tuğluk, işçi sınıfının ve Kürt siyasi mücadelesinin birbirine destek olması gerektiğini vurguladı.

Mitinge katılan gruplar arasında Müslüman Devrimci Gençlik adlı grup da yer aldı. 'Otorite Allah'ındır' yazılı afişlerle mitinge katılan grup sloganlara da eşlik etti. Mitingde ayrıca eşcinseller tarafından kurulan LGBT Hebun (Varoluş) ile LGBT Kesk u Sor (Yeşil -Kırmızı) grupları da katıldı. Dünyadaki tüm eşcinsellerin ortak kullandığı gökkuşağı bayrağı ile mitinge katılan eşcinseller konser sırasında bol bol halay çekti. 1 Mayıs mitingi konuşmaların ardından Koma Azad adlı grubun verdiği konserle devam etti.