Bağlar Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini yürüten Kardelen Kadınevi, 2011 faaliyet raporunu açıkladı. Kardalen Kadın Evi Koordinatörü Mukaddes Alataş'ın açıkladığı raporda, geçen yıl toplam 357 kadının, aile içi şiddet, psikolojik danışmanlık, iş başvurusu, ekonomik destek, hukuk danışmanlığı, kayıp, kaçırma, sığınma, sağlık, yardım, konularında kendilerine başvuruda bulunduğu belirtildi. Raporda, bu olumsuz duruma rağmen kadınların geçmiş yıllara oranla şiddet konusunda ciddi bilgi sahibi olmasının umut verici bir gelişme olduğu ifade edildi.

Raporda, geçen yıl, kadın evine Bağlar İlçesi'nde aile içi şiddete maruz kalan 80 kadının başvuruda bulunduğu belirtildi. Raporda, Kardelen Kadınevi'nin bilinç yükseltme ve farkındalık yaratma amacıyla, toplumsal cinsiyet, kadın insan hakları, kadın sağlığı, iletişim, kadına yönelik şiddet, konulu seminerlere katılan 692 kadına verilen eğitimlerle kadınların yaşama karşı daha güçlü olmaları sağlanmaya çalışıldığı belirtildi.

Kadınlara bilinç yükseltme eğitimlerin yanı sıra, Açık Öğretim ilköğretim ve lise, sertifikalı bilgisayar ve hızlandırılmış bilgisayar, el sanatları, halk dansları, biçki- dikiş, okul öncesi eğitimi, kuaförlük, Kürtçe, okuma yazma, resim kurslarından toplam 834 kadın yararlandı. Eğitim ve kursların yanı sıra kadınlara ayrıca sosyal ve kültürel yapılarının geliştirilmesi amacıyla sinema, tiyatro, festival, konser, seminer etkinliklerine katılımları sağlandı.

Raporda açıklanan stratejik plana göre, kadınların istihdam kapasitelerini artırmak ve iş hayatına hazırlamak için eğitimlerin sürekli ve planlı bir şekilde sürdürüldüğü belirtildi. Stratejik plana göre kadınlara "Temel bilgisayar kurs programları düzenlenmesi, .ilgisayarlı muhasebe kursu düzenlenmesi, el sanatları kurs programları (ahşap boyama, cam boyama, takı tasarımı) düzenlemesi, kermes ve el sanatları sergilerinin açılması, biçki- dikiş kurs programı düzenlenmesi, iletişim, diksiyon eğitimi verilmesi planlanıyor.



RY(GG/SS)