Diyarbakır'ın Silvan İlçesi Kumgölü Köyü Köksöktüren Mezrası'nda geçen yıl aralarında arazi anlaşmazlığı bulunan 'Hayme' ile köy koruculuğu yapan 'Yıldız' aileleri arasında çıkan kavgada Hasan Hayme öldürüldü. Olayın bugün Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek ilk duruşması öncesinde iki aile fertleri, adliye binası girişinde karşılaşınca aralarında önce sözlü tartışma çıktı.

Tartışma kısa sürede tabanca, satır ve bıçakların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Adliye girişinde yaşanan arbedede polis yetersiz kalınca, takviye ekipler sevkedildi. Çıkan kavgada Reşad Hayme ile Haydar Hayme tabancayla, Rifat Hayme ve Yaşar Hayme de bıçakla yaralandı.Takviye gelen polisinde müdahalesiyle kavga önlenirken, yaralılar ambulanslarla hastaneye götürüldü. Polis, olaya karışan her iki aileden bazı kişileri gözaltına alıp, başlattığı soruşturmayı sürdürüyor.

Bu arada adliye önünde güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Kavga nedeniye iki aile arasındaki davanın duruşmasının da ertelendiği belirtildi.