Cezaevlerinde başlatılan açlık grevlerinin bugün sabah itibariyle sona erdirilmesinden sonra öncelikle 12 Eylül ve 22 Eylül tarihlerinde açlık grevlerine başlayan ve durumları kritik olan toplam 38 tutuklu ve hükümlü, sabah önce cezaevlerinde sağlık ekiplerince muayene edildi. Yapılan sağlık kontrolünden sonra D Tipi'nden 27 ve E Tipi cezaevinden 11 olmak üzere toplam 38 açlık grevcisi ambulanslarla ve yoğun güvenlik önlemleri altında Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Polis, hastane acil girişinde olası bir olaya karşı sıkı güvenlik önlemleri alırken, burada bekleyen tutuklu ve hükümlü yakınlarının sloganlar attıkları gürüldü. 
Hastenelere öncelikle 12 Eylül ve 22 Eylül tarihinde açlık grevine başlayan tutuklu ve hükümlülerin kaldırılacağı ve sonra durumu kritik olan diğer açlık grevcilerininde sağlık kontrolü sonuçlarına göre hastanelere kaldırılabileceği belirtildi. Hastaneye kaldırılmayan diğer tutuklu ve hükümlülerin ise cezaevlerinde tedavisine başlandığı belirtildi. Diyarbakır'da Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bir katı açlık grevcileri için daha önce boşaltılarak hazırlanmıştı.
MARDİN'DE 18 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI
Cezaevlerindeki açlık grevlerinin bugün sabah saatlerinden itibaren sona ermesiyle, Mardin E Tipi Cezaevinde açlık grevi yapan ve aralarında BDP Milletvekili Gülseren Yıldırım'ın da bulunduğu 18 kişi hastaneye kaldırıldı. Açlık grevinin sona erdirilmesinin ardından açıklama yapan Mardin Tabipler Odası Başkanı ve tutuktlu Milletvekili Gülseren Yıldırım'ın eşi Dr. Kamuran Yıldırım, aralarında eşi Gülseren Yıldırım'ın da bulunduğu 18 kişinin ambulanslarla hastaneye kaldırıldığını söyledi. Cezaevindeki mahkumlar için 3 uzman doktorun orada mahkumları tedavi ettiğini ifade eden Dr. Yıldırım, doktorlara ve cezaevlerinde açlık grevlerine giren mahkumlara bir uyarıda bulunarak, "10 gün üstünde açlık grevine girenlerin muhakkak 10 gün boyunca kan tahlillerinin yapılması gerekiyor. 6'sı kadın 18 mahkum üç ayrı gruplar halinde Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan mahkumların durumunun iyidir" dedi.
Mardin'in Midyat ilçesinde ise açlık grevinin sona ermesiyle M Tipi Kapalı cezaevi’nde açlık grevi yapan 9'u erkek ve 5'i kadın olmak üzere 14 mahkum hastaneye kaldırıldı. Açlık grevi yapan tutuklu ve hükümlüler sabah saatlerinden itibaren cezaevinden 2 ambulansla alınarak Midyat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı hastaneye görevliler dışında kimsenin alınmadığı ve izinli doktorların da göreve çağrıldığı öğrenildi. Tutukluların hastaneye kaldırılması sırasında yakınları yakınlarının davul- zurna çalarak zılgıt çektikleri görüldü. 
 
MHİ,NG,BB,FB(GG/SS)