Mehmet Görmez, Suriye'de 2 yıl önce başlayan ve insanlık dramına dönüşen çatışmalarla ilgili kanaati ne olursa olsun her Müslüman'ın insani yardım için harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Görmlez yaptığı açıklamada, Suriye’de iki ateş arasında kalmış çocuk, kadın, yaşlılara, ilaçsız ve dermansız insanlara ilgisiz kalamayacaklarını belirtirken şöyle dedi:

"Bütün sivil toplum örgütlerini, bütün sivil inisiyatifleri bu kampanyaya destek vermeye davet ediyorum. Bu çağrım sadece Türkiye’de yaşayan kardeşlerimize, kendi milletimize değil, bu çağrım öncelikle bütün İslam dünyasına, refah seviyesi yüksek bütün Arap ülkelerine, Şiisiyle, Sünnisiyle mezhebi ve meşrebine olursa olsun herkesedir. Her gün Kerbela için ağlayan Şii kardeşlerimizi dehiçbir ayırım yapmadan bu kampanyaya destek vermeye davet ediyorum."

Türkiye ile Suriye arasında 900 kilometrelik sınırı bulunduğunu hatırlatan Başkan Görmez, şöyle devam etti:

"Gerekirse herkes gidip bir öğün yemeğini, bir ekmeğini, bir battaniyesini bu sınıra bırakmak suretiyle bu insani yardım kampanyasına destek vermek durumundadır. Sadece bu çağrım Türkiye’de yaşayan kardeşlerimize, kendi milletimize değil, bu çağrım öncelikle bütün İslam dünyasına, refah seviyesi yüksek bütün Arap ülkelerine, Şiisiyle, Sünnisiyle, mezhebi ve meşrebi neolursa olsun herkesedir. Her gün Kerbela için ağlayan Şii kardeşlerimizi deaynı şekilde hiçbir ayrım yapmadan bu yardım kampanyasına destek vermeye davet ediyorum."

Savaş ortamlarında zor durumda kalan çocuk, kadın, yaşlı, mazlum, aç ve susuz, ilaçsız ve dermansız kalanlara yardım eli uzatılması gerektiğini vurgulayan Görmez, "Yanıbaşımızda yaşanan insanlık trajedisine bigane kalmak insan olarak bize yakışmaz. Bu millet, Somali’de, Arakan’da dünyanın çok uzak bölgelerinde, Afrika’da, Pakistan’da, Endonezya’da insanların yaralarını saran bir millettir. Kendi yanı başımızda bu insanlık trajedisine bigane kalmak insan olarak hiçbirimize yakışmaz" dedi.

Görmez, Cuma günü Türkiye’deki bütün camilerde bu konuyu cemaatle paylaşacaklarını da belirtirken, "Halkımızın yardımlarını en güzel bir şekilde mağdur ve mazlum insanlara ulaştırmaya çalışacağız" dedi.