Protokol hakkında Antalya il ve ilçe müdürlüklerini bilgilendirme toplantısı Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin toplantı salonunda gerçekleşti. Yılbaşında kalp krizi şüphesiyle hastaneye kaldırılan ve anjiyo yapılan Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara da İstanbul'dan uçakla gelerek toplantıya katıldı. Toplantıda Antalya Vali yardımcıları Turan Eren ve Mestan Deniz, Türk Kızılayı Antalya Şube Başkanı Cengiz Nizam, Antalya Müftüsü Ahmet Çelik, Diyanet İşleri adına Cami Hizmetleri Başkan Vekili Osman Zeki Şener de yer aldı.

'VAN DEPREMİNDEN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK'

Kızılay Antalya Şube Başkanı Cengiz Nizam, Van depreminden sonra bölgeye toplam 160 bin çadır ve 300 bin battaniye gönderilmesine rağmen dağıtım sisteminde sorunlar yaşandığını kabul ettiğini ifade etti. Nizam, Marmara'da 1999'da meydana gelen depremde sınıfta kalmış bir Kızılay görüntüsünün olduğunu söyleyerek, "Eksiklerimizi görebildiğimiz için düzelttik. Van depreminde her şeyi mükemmel yapamadık ama alnımızın yüz akıyla çıktık" dedi.

Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara ise "Bu bilgilendirme özellikle cuma yapılacak. Çünkü etrafımızda o kadar yobaz var ki, Diyanet İşleri'nin bize telkin ettiği öğretileri kucaklamamız, bu öğretileri toplumla paylaşmamız gerekiyor" diye konuştu.

Protokolde, halkı afet konusunda bilgilendirme konuşmalarının cuma günlerinde din görevlileri tarafından yapılacağı yönünde bilgilendirme yapıldı. Protokol kapsamında camilerde halk eğitim programları oluşturulacağının bilgisi verildi. Gönüllü olarak eğitim almak isteyenler, olası afet durumlarında bölgeye giderek gönüllü olarak profesyonel kurtarma, cenaze yıkama ve defin işlemleri gibi konularda yardımda bulunabilecek.

EŞİNİ DİNLEMEDİ ANTALYA'YA GELDİ

Yılbaşında kalp krizi şüphesiyle hastaneye kaldırılan ve anjiyo yapıldıktan sonra bir süre yoğun bakımda kalan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, ailesinin toplantıya gitmemesi yönünde ısrarlarına rağmen uçakla Antalya'ya geldiğini söyledi. Prof. Dr. Işıkara, "Yılbaşını yoğun bakımda geçirdim. Eşim karşı çıktı fakat sizlerle buluşmak üzere Antalya'ya geldim. Niçin? Bu toplumun güvenliği için. Bir insanın kaybı dahi bizim için inanılmaz bir kayıptır. Biz bu kaybı vermek istemiyoruz" dedi.



MA(SU/CK)