TBMM'de bütçe maratonu tüm hızıyla sürerken zaman zaman tansiyon da yükseltiyor. Bunlardan en çarpıcı olanı şüphesiz Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in kurumun bütçesini eleştirenlere yönelik sarf ettiği sözler oldu. Görmez, rekor bütçeyi eleştirenler için "Başkanlığımızı, milletimizin sırtında bir yük gibi göstermeye çalışmak hiç kimsenin haddi de değildir, hakkı da yoktur" açıklamasında bulundu. İşte bu sözler, Meclis Genel Kurulu'na taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a Görmez'in açıklamalarıyla ilgili düşüncelerini sordu.

 

ÖĞÜT: GÖRMEZ BİR DEVLET MEMURU OLARAK HANGİ HAD VE HAK İLE PARLAMENTO ÇATISI ALTINDAKİ VEKİLLERİ ELEŞTİREBİLİR?

 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Cumhuriyetin ilk ve en önemli kurumlarından biri olduğunu hatırlatan Öğüt, " Başta muhalefet olmak üzere bu parlamento çatısı altındaki tüm vekillerin en tabii haklarından biri eleştirmek iken, Sayın Görmez nasıl olur da bir devlet memuru olarak kendisinde bu sözleri sarf etme hak ve haddini görmüştür" diye sordu.

 

BOZDAĞ: DİYANET İŞLERİ BAŞKANIMIZ KASTINI AŞMIŞTIR

 

Öğüt'ün sorusunu yanıtlayan Bakan Bozdağ ise, Diyanet bütçesi ile ilgili eleştirilerin parlamentonun doğal bir hakkı olduğunu söyleyerek, Görmez'in bu eleştirilere karşılık yaptığı açıklamalarla kastını aştığını söyledi.

 

Bozdağ, "Ben, Diyanet İşleri Başkanımızın bu açıklamasını kastı aşan bir açıklama olarak görüyorum işin doğrusu, keşke öyle bir ifade kullanmasaydı ama kullanmış oldu. İşin doğrusu, daha farklı bir şekilde ifade edebilirdi, ben de kastını aştığını düşünüyorum" diye konuştu.

BOZDAĞ: YOZGAT MÜFTÜ YARDIMCISINA GEREKEN DİSİPLİN CEZASI VERİLECEK

CHP İstanbul Milletvekili Öğüt'ün Bozdağ'a yönelttiği bir diğer soru ise, geçtiğimiz ağustos ayında, "Kızlarla oğlanlar konuşuyorlar. Bunun adı deyyusluktur. Düğünde oynayan karısına kızına laf etmeyen deyyustur" açıklamalarıyla kamuoyunun büyük tepkisini çeken Yozgat Müftü Yardımcısı ile ilgiliydi. "Söz konusu şahsın sarf ettiği sözlere rağmen hala görevde olması nasıl açıklanabilir" diyen Öğüt, bu durumun aynı zihniyeti paylaşan başka din görevlilerine cesaret vermesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Müftü yardımcısı ile ilgili resen soruşturma açıldığını ifade eden Bozdağ ise, gerekli disiplin işlemlerinin uygulanacağını, bununla ilgili endişe duyulmaması gerektiğini söyledi.