Niğde Üniversitesi kampüsünde yapılan caminin açılışı için kente gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ilk olarak Niğde Valisi Alim Barut'u makamında ziyaret etti. Ziyarette Vali Barut, Diyanet İşleri Başkanı Görmez'e çini işlemeli tabak ve el dokuması seccade, Görmez de Vali Barut'a 5 ciltlik Kur'an-ı Kerim Meali ve Tefsiri hediye etti.

Valilik ziyaretinin ardından Görmez, Niğde Belediye Başkanı Ak Partili Faruk Akdoğan'ı da makamında ziyaret etti.

'BİZ GECİKMİŞİZ'

Belediyede gazetecilere açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Türkiye'de üniversiteleşme oranın özellikle son yıllarda hızla arttığını, bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da çalışma yaptığını söyledi. Üniversitelere yönelik projelerinden söz eden Görmez, şunları kaydetti:

"Allah'a hamdolsun geliştirdiğimiz bir proje ile Türkiye'de şimdilik 38 üniversitenin kampüsünde cami inşaatı var. Bunların 3 tanesi açıldı, bugün 4'üncüsünü inşallah birlikte açmış olacağız. Biz bütün bunları yapacak kadar zengin değiliz. Ama öncülük yaptığımızda şehirlerin hayırsever zenginleri hemen bize destek veriyorlar. Bizim de katkımız oluyor. Böylece milletimizle birlikte bütün bu üniversitelerimizin kampüslerindeki camileri inşa ediyoruz. Ve diyoruz ki Türkiye'de hiçbir üniversite mabetsiz olmasın."

Yurt dışından da örnekler veren Görmez, "Gidin Oxford Üniversitesi'ne, hangi kapıyı açsanız, bütün kapılar kiliseye doğru açılır. Cambridge Üniversitesi'ne gidin, en muhteşem yerinde bir mabet vardır. Biz bu konularda biraz gecikmişiz doğrusu. Onun için bunu dikkate alarak, Türkiye'mizin her üniversitesinde mutlaka, hem de çok işlevsel, estetik, öğrencilerin gelip kitap okuyabilecekleri, kahvelerini içebilecekleri mekanları da olan mabetler olsun istiyoruz" diye konuştu.



UM(OA/CK)