Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Rixos Hotel'de düzenlenen Yaygın Din Eğitimi Sempozyumu'na katıldı. Prof. Dr. Görmez şunları söyledi:

"88 yıllık din eğitimi tartışmalarını gözden geçirdiğimizde, 'toplumumuzda sağlıklı bir din eğitimi bilinci gelişmiştir' diyebiliyor muyuz? Son günlerdeki tartışmalar böyle bir bilinci geliştiremediğimizi ortaya koyuyor. Biz artık bu topraklarda din eğitimini bir tartışma ve ayrışma konusu olmaktan çıkarmalıyız. Bu ülkede yapacağımız en önemli işlerden bir tanesi, din hürriyetinin en tabii bir parçası olarak, din özgürlüğünün ayrılmaz bir parçası olan din eğitimini ister örgün kısmını, ister yaygın kısmını bir tartışma konusu olmaktan çıkarmalıyız. Çünkü dinimiz bizi birleştirmeye geldi, bizi ayrıştırmaya gelmedi. Biz onu öğrendikçe birbirimize daha çok bağlanırız. Kimse korkmasın."

'DİNİNİ ÖĞRENEN DAHA SAYGILI OLUR'

Kuran'ı Kerim'in kainatın tercümesi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Görmez konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kuran'ı okuyan ve dinini öğrenen insana daha çok saygılı olur. Anne ve babaya 'Öf' dememeyi öğrenir. Adaletli olmanın abid olmaktan ne kadar üstün olduğunu öğrenir. Bundan korkmamak lazım. Ama dikkatli hareket ederek din eğitimi konusunu, 88 yıl sürekli tartıştığımız din eğitimi konusunu bir tartışma ve ayrışma konusu olmaktan çıkarmak için de ayrı bir çaba gösterilmesi gerekiyor. Çünkü ayrışmalardan hayır gelmez. O tartışmalardan yüz yıllık gönül kırgınlıkları oluştu. Bu ülkedeki insanların bir daha bu meseleler yüzünden birbirini üzmesi doğru değildir."

(MV) FOTOĞRAFLI