Adana'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında 5 Ocak Stadyumunda düzenlenen 'Kardeşlik Gecesi'ne Adanalılar büyük ilgi gösterdi.

Kutlu Doğum Haftası kapsamında Adana İl Müftülüğü tarafından 5 Ocak Stadyumu'nda düzenlenen 'Kardeşlik Gecesi'nde Adanalılar 5 Ocak Stadyumunu doldurdu. Etkinlikte stadyum çevresinde bulunan binalara lazer ışıklarıyla Arapça olarak 'Allah' ve 'Muhammed' yazıları yansıtıldı. Gecede konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Türk toplumunda peygamber sevdasının çok farklı olduğunu belirterek, "Yüreğimizde var olan bu peygamber sevgisini, peygamber davranışına dönüştürmek gerekiyor. Kardeşlik dedik. Çünkü insanlar aynı anne ve babadan, Adem ve Havva'nın çocukları olduklarını unutuyorlar. Halbuki aynı anne ve babanın çocuklarıyız, ama insanlar bunu unuttu ve unutmaya yüz tuttuğu için de kardeşlik, kardeşlik ahlakı ve kardeşlik hukuku dedik.

İnsanların yüreğinde açılan ve kardeşlik duygularını talan eden kara delikler, insanı fakirleştiriyor. Kalbin yüceliği alıp götüren kibir ve gurur. Her şeyi mübah gören acımasız rekabet, yaratıcıyı yok sayan sorumsuzluk, kendisinden başkasını yok sayan bencillik, ahret yokmuş gibi davranan dünyevileşme, bedenin hazzını mutluluk sayan hedonizm, şiddet ve hiddeti üstünlük sayan narsizm, bütün bunlar ve daha sayamayacağım bütün kötülükler, insanların kalbinde öyle kara delikler açtı ki, bizi kardeş kılan bütün erdemleri talan ediyor. Bunun için kardeşlik, kardeşlik ahlakı ve hukuku dedik" diye konuştu. 

Bugün dünya üzerinde Müslümanların da aynı imanın potasında eriyen kardeşler olduğunu zaman zaman unutulduğunu kaydeden Görmez, "Aynı Allah'a, aynı peygambere, aynı kitaba iman etmenin bize kazandırdığı kardeşliği zaman zaman ihmal ediyoruz. Sevgili Peygamberimizin bizi bir tek insan cesedine benzettiğini unutuyoruz. Bizi bir tek imanın tuğlasını benzetip, biri çekildi mi hepsinin yıkılacağını anlatan sözlerini unutuyoruz. Zaman zaman millet olarak da aynı tarihi, kültürü ve coğrafyayı paylaşan kardeşler olduğumuz, aynı vatan ve toprak parçasına vatan dediğimizi, aynı sevinç ve üzüntüleri paylaştığımızı unutuyoruz. Kardeşlerim, bugün hepimize düşen görevler var. Birbirimizi affedip, birbirimizi bağışlamayı bilmeliyiz. Öfkeye öfkeyle, nefrete nefretle, kötülüğe kötülükle asla karşılık vermemeliyiz. Tıpkı sevgili Peygamberimiz gibi bağışlayıcı olmalıyız" dedi.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e bir plaket takdim etti. Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlenen 'Kardeşlik Gecesi', Saray Bosna İlahi Grubu'nun konseri ve 'Anadolu İlahi Aşıkları Buluşması' ile sona erdi.



SÜ (SÜ/RT)