'Kutlu Doğum Haftası Etkinliği'ne katılmak üzere Adana'ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İl Müftüsü Arif Gökce ile birlikte Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'u makamında ziyaret etti. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Kutlu Doğum Haftası'nın bu yıl, 'Kardeşlik' temasıyla kutlandığını anımsatan Görmez ise, bu hafta boyunca adeta seferber olduklarını kaydetti.

'MEZHEP ÇATIŞMALARI ÜZÜYOR'

Ziyarette gazetecilerin yönelttiği sorulara da yanıt veren Prof. Dr. Mehmet Görmez, 'Türkiye'de kardeşliği nasıl değerlendiriyorsunuz, Türkiye bir ayrışma sürecine mi giriyor?' sorusuna karşılık şunları söyledi:

"Hayır, hayır. Böyle bir korku hiçbir zaman bize yakışmaz. Ancak bu işin bir küresel, bir  bölgesel boyutu, bir de ülke çapında önemli boyutu var. Küresel çapta bütün insanlıkta, aynı topraktan yaratılmış olmamıza rağmen kardeşlik ihlalleri söz konusu. Öncelikle onu dikkatinize arz etmek isterim. Çünkü bütün insanlığın önemli bir sorunu. Bölgesel çapta da maalesef daha çok mezhep çatışmaları, İslam dünyasında hepimizi çok üzüyor. Tabii, ülke içerisinde de zaman zaman bir evde de kardeşler arasında sorunlar olabilir. Bütün bu yönleri dikkate alarak, biz kardeşliğin bir söylem, bir retorik (güzel söz söyleme sanatı), bir edebiyat olmaktan çıkıp, bir ahlak haline, bir hukuk haline dönüşmesi için daha çok bu konu üzerinde duruyoruz. Kutlu Doğum Haftası'nda geçen yıl merhamet teması üzerinde durduk. Ancak merhametin de yaygınlaşması için daha sıcak kardeşlik ilişkilerine ihtiyaç vardır. Sevgili peygamberimizden öğrendiğimiz kardeşliğimizi, onun sevgili kutlu doğumunda daha da yaygınlaştırmak için birbirimizin ne kadar kardeşi olduğunu hatırlamak ve hatırlatmak için bu konu üzerinde duruyoruz."

TEMEL ATTILAR

Adana Valiliği'nin ardından Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ı da makamında ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, sıcak karşılama için teşekkür etti. Aldırmaz ise Görmez'e çeşitli hediyeler verdi. Daha sonra merkez Sarıçam İlçesi'nde Sarıçam İlçe Müftülüğü binasının temel atma törenine katılan Görmez, "Yeryüzünü imar etmek, bina yapmak değildir. Yeryüzünü imar etmeye insanların kalbini imar etmekle başlanmalıdır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Görmez, Vali Coş ve Belediye Başkan Vekili Aldırmaz, butona birlikte basarak temelin ilk harcını attı.


YB(BY/AAA)(FOTOĞRAF)