KİTABA ÖNEM VERİYORUZ


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Fatih Çapa'da bulunan Türkiye Diyanet Vakfı'na ait kitabevinin açılışını yaptı. Açılışta konuşan Başkan Görmez, " ncelikle Diyanet İşleri Başkanı olarak ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak kitaba önem verdiğimizi ifade etmek istiyorum. Gerçi özellikle bilgisayar çağında insanların sanal ortamlara mahkum olduğu bir dönemde kitabı yüceltmede sözün değerini yüceltmede ısrarlı olacağımızı hatta sanal ortamları da kitapla hakikate dönüştürmek için bir çaba içinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Biz bütün dünyaya oku diye başlayan, kitapla yola koyulan bir medeniyetin çocuklarıyız " dedi.


Görmez dünyada en önemli konulardan birinin bilgi üretmek olduğunu, bilgi üretmenin yolunun ise, kitaptan okumaktan geçtiğini belirtti. Görmez, daha sonra kurdela keserek Diyanet Kitabevi'nin açılışını yaptı. Bir süre kitabevi içinde dolaşan ve kitapları inceleyen Görmez, ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.


" RAMAZAN COŞKUSUNU EĞLENCEYE, ŞATAFATA, REKLAMA DÖNÜŞTÜRMEYİN "


" Ramazan'ın milletimize hayırlar getirmesini Allah'tan niyaz ediyorum " diyen Görmez, Ramazan için seçtikleri temanın selamı yaygınlaştırmak olduğunu kaydetti. Görmez, "Sevgi ve barış dokunuşu selam diye yola koyulduk. 'Ramazan geldi selam ile' sloganımızı takip etmişsinizdir. Özellikle bunu çok önemsediğimizi ifade etmek istiyorum. Çünkü insan ilişkilerinden bireyselleşmenin öne çıktığı bir zaman diliminde yaşıyoruz. İnsanların birbirinden bir selamı sabahı esirgediği bir zamanda yaşıyoruz. Selam vermeyi külfet saydığımız zamanlar oluyor. Ramazan'ın bu manevi atmosferinde biraz bu bencilliklerimizden kurtularak birbirimizi düşündüğümüzü ifade etmek için sevgi ve barışın ilk dokunuşu olarak selamı yaygınlaştırmak üzerinde duracağımızı ifade ediyoruz" dedi.


Görmez, Ramazan'ın değiştirilmemesi gerektiğine de vurgu yaparak, "Bu sene hepimizin dikkat edeceği en önemli husus Ramazan'ı değiştirmeye kalkışmamak, Ramazan'ın maneviyatını değiştirmeye kalkışmamak, Ramazan'ın ruhaniyetine teslim olmak, Ramazan ile değişmek diyoruz " diye konuştu.


Görmez gazetecilerin Ramazan'ın nasıl geçirilmesi gerektiğine yönelik bir sorusunu üzerine de,  "Elbette Ramazan'da bir coşku olacaktır. Ama bu coşku ibadetin coşkusu olacaktır. Bu coşkuyu asla bir eğlenceye, bir reklama ve bir tanıtıma ve gösteriye dönüştürmemektir. Orucun ve Ramazan'ın her mümine kazandırmak istediği özellik tevazudur. Bu tevazudan ayrılmamak, Ramazan'ı iftar sofralarında bir şatafata dönüştürmemek, bir israfa dönüştürmemek hepimizin en önemli vazifesi olacaktır" dedi.


PÇK-ÖA (MK) (FOTOĞRAF)