Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde Safranbolu Merkez Cami ve Kültür Merkezi'nin temeli törenle atıldı. Törene Ak Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Kalkınma Bakanı Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karabük Valisi İzzettin Küçük, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Safranbolu Belediye Başkanı Ak Partili Necdet Aksoy, Karabük Belediye Başkanı MHP'li Rafet Vergili ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Prof.Dr. Hasan Kamil Yılmaz siyasetçilerden bir talebi olduğunu belirterek, "Türkiye'de bugün okul yapan hayır sahiplerinin yaptıkları masrafları vergilerine mahsup edebilmektedir. Dileriz ki cami yapacak ve yaptıracak olanların da bu yaptıkları hayırda ödemeler ve ücretler vergilerine mahsup edilebilsin. Böylece biz camilerimizi varlıklı zengin insanlarımıza takdim etmekte ve onlardan destek almakta daha kolaylık sağlamış oluruz" diye konuştu.

Devletin hayır yapacak kişileri kolaylık tanımasını isteyen Yılmaz, "Köyündeki, kasabasındaki her türlü imkanı camiye, cemaate vermek suretiyle önce mabetini yapmayı tercih ediyor. Bugüne kadar böyle oldu ama biz istiyoruz ki bu konuda devletimizin de bir katkısı olsun. Devlet hayır yapacak insanlarımıza bu manada bir kolaylık göstersin. Mabetlerimiz zenginlerimizin de katkılarıyla daha güzel görünürlükte olsun, daha iyi göze hitap eden seviyeye gelsin. Tarihi camilerimize baktığımız zaman bu camilerimiz genellikle ya sultanlar, valide sultanlar veya kızları, damatları, paşalar tarafından yaptırılmıştır. Gönül ister ki bugünün zenginleri de cami yaptırsınlar. Hem isimleri böylece yaşamış olsun, hem de kültürümüze görkemli bir katkıda bulunmuş olsunlar" dedi.

ÇOCUKLARIMIZI DİNİNE BAĞLI YETİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ

Mehmet Ali Şahin islam dininin ülkemizde milletin birliğinin, bütünlüğünün beraberliğinin en büyük teminatı olduğunu belirterek, "Camiyi biz kendimizden ziyade çocuklarımız için yapmak durumundayız. Ancak bizim çocuklarımız burayı doldurabilecek mi? Burası dolup boşalacak mı? İnşallah dolup boşalacak. Ancak bunun için bize başka birşey daha düşüyor. Bizden sonra yetişecek çocuklarımızı da her bakımdan en mükemmel şekilde yetiştirmeliyiz. Çağımızın sahip olduğu ve olacağı her türlü müspet ilimlerle mücehhez olarak yetiştireceğimiz gibi onları dinine, diyanetine bağlı, dünyaya niçin geldiğinin şuurunda insanlar olarak da yetiştirmek zorundayız. Aziz milletimiz eğer tarihe şan vermişse, medeniyetler kurmuşsa, hak nedir, adalet nedir, insanlık nedir bunun en güzel örmeklerini göstermişse, abdestsiz yere basmayan mehmetçiğin ve çocuğuna abdestsiz süt vermeyen ananın sayesinde bunu gerçekleştirmiştir. Dolayısıyla biz çocuklarımızı bu şekilde yetiştirmek zorundayız" diye konuştu.

DEVLET ÖĞRETMENLERİYLE KURAN ÖĞRETECEK 

Arzu eden çocukları okullarda Kuran öğretileceğini açıklayarak, şöyle konuştu: "Okullar tatil olacak, mahalle camilerine çocuklarımızı 2-3 ay göndereceğiz. Orada namaz surelerini okuyacak diye hep didinir dururduk. Kimi gider, kimi gitmez. Ama artık bu sorun da çözüldü. Artık ilköğretimde, orta öğretimde ve lisede arzu eden çocuklarımıza devlet öğretmenleriyle Kuran-ı Kerim öğretecek. Sevgili peygamberimizin hayatını öğretecek. Artık bu bizim okullarımızda çözülecek. Bunu siz arzu etmiştiniz, siz istemiştiniz ve sizin temsilcilerinizin bulunduğu TBMM bu sorunu da çözdü. Hayırlı uğurlu olsun."

Konuşmaların ardından dualarla caminin temeli atıldı.



BD (MÇ/RT)