Diyanet İşleri Başkanlığı ile özel bir tur şirketinin organizasyonluğunda toplam 438 hacı adayı, dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Güran, hac kafilesinin uğurlanması amacıyla Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, hacı adaylarının kutsal topraklarda hem kendilerini hem de ülkelerini temsil edeceğini belirtti.

Güran, hacı adaylarının ibadetlerini sağlıklı ve huzurlu bir şekilde yaparak ülkelerine dönmeleri ve bu kutsal ibadetlerinin İslam alemine huzur ve barış getirmesi dileğinde bulunarak, ''Özellikle son zamanlardaki terör olayları ve karışıklıkların bitmesi temennisini oralarda dile getirmenizi istiyoruz'' dedi.

ŞANSLI ADAYLARSINIZ


İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran ise kutsal topraklara gitmek üzere hazırlık yapan hacı adayları için bugünün önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:

“ Sizler şanslı hacı adaylarısınız. İstanbul'dan bu yıl hacca gitmek üzere 186 bin kişinin müracaat etti. Bunlardan 11 bin 112 şanslı kutsal topraklara gitmeye hak kazandı. 6 bin 524'ü Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonluğunda, 4 bin 588'inin ise şirketler tarafından gönderiliyor. Şirketler de olmak üzere adayların tamamı Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hizmetlerinden istifade edecek. Kutsal topraklardaki sağlık ve denetim hizmetleri başkanlığın kontrolünde olacak.”

Rahmi Yaran, ''Sizler haccın ne demek olduğunun şuurunda olduğunu bilen insanlarsınız. Size Allah'ın misafirleri deniliyor. Bugün Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in meftun olduğu Mescid-i Nebevi'de namaz kılacaksınız. Kabe'yi tavaf edeceksiniz. Gerek yolculuk, gerekse ziyaret esnasında sıkıntılar çekebilirsiniz, sizi üzenler olabilir, bunlara lütfen hazır olun. İncinseniz de de incitmeyin. Kimseyi kırmayın, haksızlık etmeyin. İyi Müslüman örneği olun, memleketimizi de temsil ediyorsunuz. Bu temsiliyetiniz iyi olsun'' dedi.

Okunan Kuran-ı Kerim ve dualardan sonra aile yakınlarıyla vedalaşan hacı adaylarının gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Yakınlarına el sallayarak güvenlik kontrolünden geçen hacı adayları, Suudi Arabistan Hava Yollarına ait ''SV 5115'' sayılı seferle saat 08.30'da kutsal topraklara dualarla gönderildi.

FK (FOTOĞRAF)