1228 yılında Mengücekli beyi Ahmed Şah tarafından yaptırılan ve 1985 yılında UNESCO Dünya Miras Listesine alınan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nda 16-17 Haziran tarihlerinde 'Dünya Mirasının 40'ıncı Yılında 40 Ülkeyle UNESCO Sivas Buluşması' etkinliği düzenlenecek. Program kapsamında 40 ülkeden çok sayıda temsilci ve basın mensubu Divriği İlçesi'ne gelecek. Burada program kapsamında UNESCO'nun dünya mirası listesinde yer alan 800 yıllık tarihi Divriği Ulu Camii ve Darüşşifasını ziyaret edecek olan yüzlerce kişi ve çok sayıda basın mensubunun ilçeyi ve Ulu Camiyi dünyaya tanıtması bekleniyor.

Hafta sonu gerçekleşecek olan program öncesinde Ulu Cami ve çevresindeki tüm hazırlıklar tamamlandı. Tarihi camii kapılarını ziyeretçilere açmak için beklerken program için tüm organizasyonların hazır olduğu belirtildi.

Tarihi caminin etrafının açılarak gün yüzüne çıkarılması için başlatılan kamulaştırma çalışmalarında da sona gelindiğini belirtildi. Cami ve darüşşifasının etrafının boşaltılması amacıyla yakınında bulunan evlerin büyük bölümü kamulaştırılarak yakıldı. Program için son çalışmaları yerinde görmek üzere Divriği İlçesi'ne giden Vali Ali Kolat da organizasyon ve ziyaretçiler hakkında yetkililerden bilgi aldı. Kolat, daha sonra da Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası ile çevresindeki kamulaştırma çalışmalarını inceledi. Vali Kolat programın Sivas'ın ve Divriği Ulu Cami'nin tanıtımı için büyük önem taşıdığını belirterek, ziyaretçileri en iyi şekilde karşılamaya hazırlandıklarını belirtti. Cumhurbaşkanlığının desteği ile yapılacak programa Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılması bekleniyor.