DİSK Akdeniz Bölge Temsilciliği'nde bir araya gelen sendika temsilcileri basın açıklaması yaparak, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının durdurulmasını istedi. Basın açıklamasını okuyan DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi Matoş Gonca, İsrail ordusunun Filistin'e ve Filistinlilere yönelik artırdığı saldırılar sonucunda onlarca insanın yaşamını yitirdiğini belirtirken, İsrail'in bir kez daha sivilleri hedef aldığını söyledi.

Aradan geçen yıllara rağmen İsrail'in bölgedeki saldırgan ve insanlık dışı tavırlarına son vermediği gibi, ABD ve İsrail'deki seçimlere endeksli olarak saldırıların sürekli arttığını aktaran Matoş Gonca, "Filistin'de İsrail'e 'dur' demek bölgedeki emperyalist saldırganlığa 'hayır' demektir. Onurlu Filistin halkının yanında olmak, emperyalizme karşı yoksul Ortadoğu halklarının safında olmaktır" dedi.

Hükümetin kameralar karşısında İsrail'e karşı tavır sergilerken, bir yandan da ABD ve İsrail ile dostluğunu sürdürdüğünü dile getiren Matoş Gonca, hükümetin ABD ve İsrail'in savunmayı amaçlaya füze üslerine ev sahipliği yaparak İsrail'i korumak adına ülkeyi savaş hedefi haline getirdiğini iddia etti.

FİLİSTİN'İN ÖZGÜRLÜĞÜNE SAYGI GÖSTERİN

Birleşmiş Milletler'e İsrail'in saldırganlığını ve işgalini durdurması çağrısı yapan DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi Matoş Gonca, şöyle devam etti:

"İsrail'i uyarıyoruz. Yıllardır ABD emperyalizmi ve bölgedeki kukla rejimlerle işbirliği içinde uygulamadığınız zulüm, yapmadığınız baskı, kullanmadığınız silah kalmadı. Yine de Filistin halkının direnişini bitiremediniz. Artık Filistinlilerin özgürlüğüne saygı gösterin. İşgale ve zulme son verin."



ÖÖ(SU/CK)