Kent merkezindeki İnönü Parkı'nda toplanan DİSK'e bağlı sendikaların temsilcileri, 3 yıldır açıklanmayan işkolu istatistiklerinin açıklanması durumunda, sadece 12 sendikanın toplu iş sözleşmesi yapabileceği şeklindeki açıklamaların kabul edilemeyeceğini belirtti. Parktan 300 metre uzaktaki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) Adana Bölge Müdürlüğü'ne yürüyen sendika temsilcileri adına açıklama yapan DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi Kemal Arslan, sendikalarının devre dışı bırakılmaya çalışıldığını ileri sürdü.

Hükümetin yaptığı çalışmalarla işçi sınıfı haklarını ve özgürlüklerini kısıtlayan bir taslağı kabul ettirmeye hazırlandığını savunan Arslan, "Toplumu, özellikle toplu sözleşme hakkından yararlanan işçileri korkutmak, panik yaratmaya dönük bir dezenformasyon kampanyası yürütülmektedir. Yapılan bu kampanya ile işçiler ve örgütleri tehdit edilmektedir" dedi.

DİSK'e bağlı hiçbir sendikanın toplu sözleşme yapamayacağı şeklindeki açıklamaların kasıtlı olarak yapıldığını savunan Arslan sözlerine şöyle devam etti:

"DİSK, Bakanlar Kurulu'nda bekletilen yasa taslağına muhalefet etmektedir. Çünkü bu taslağın Türkiye'nin uymakla yükümlü olduğu ILO sözleşmelerine aykırı olduğunu savunan tek örgüt DİSK'tir. Bakanlar Kurulu'nda tutulan taslak, sendikaya üyelik ve istifada noter şartı dışında olumlu bir değişiklik getirmemektedir. Hatta grev hakkı başta olmak üzere bir çok yönden daha da olumsuz düzenlemeler içermektedir."


MK(BY/AAA) (FOTOĞRAF)