Şişli Meydanı’nda saat 11.00’de DİSK'in öncülüğünde bir araya gelen bazı sivil toplam kuruluşlarından temsilcilerin de içinde bulunduğu topluluk,  ‘15-16 Haziran ruhuyla zalimin zulmüne direneceğiz’, ‘15-16 Haziran direnişinin ışığında, insanca iş için örgülü mücadeleye, sendikal haklarımız hemen şimdi’, ‘Çelik adımlarla yürüyoruz’ yazılı pankartlar açtılar.


Bando ve ritim gruplarının eşliğinde topluluk,  ‘İşçilerin birliği sermayeyi yenecek’ diye sloganları attı.  Yürüyüşe CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP eski milletvekili Rıdvan Budak, sanatçı Onur Akın, Grup Yorum ve bazı sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri de destek verdi.

Topluluk Cumhuriyet Caddesi’nden yürürken Türk Hava Yolları Taksim bilet satış ofisi üzerine çıkan 5 kişi “Hava-iş kolunda grev yasağına hayır, işten atılanlar geri alınsın” yazılı pankart açtı. Grupta bulunanlar alkışlarla pankart açanlara destek verdi. Taksim Meydanı’na gelen topluluk burada bir süre Onur Akın, Grup Yorum, Kutup Yıldızı ve Adalılar grubunun okuduğu Avusturya İşçi Marşı ve Çavbella’yı dinledi.


SENDİKALI OLMA HAKKIMIZ KALDIRILIYOR


Daha sonra sendikanın otobüsüne çıkan DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, şunları söyledi:


“ 15-16 Haziran büyük işçi direnişinin 42’inci yılında yine alanlardayız. 42 yıl boyunca dünyada ve Türkiye’de çok büyük değişiklikler yaşandı. Yeni bir dünya düzeni kuruldu. Sınırlar, bölgeler değişti. Maskeler, kıyafetler değişti ama ülkemizde milyonların yaşadığı açlık, işsizlik, sefalet ve yaşamsal sorunlar hiç değişmedi. 42 yıl önce işçi sınıfını sokaklara döken sorun neyse, bugünkü sorunumuz da aynı. Hatta daha da gerisindeyiz. Örgütlenme, sendika seçme, sendikalı olma, sendika kurma, toplu sözleşme yapma, grev yapma haklarımız birer birer ortadan kaldırılıyor."


ZULME SESSİZ KALMAYACAĞIZ

 


"Dünün iktidar sahipleri de işçilere, emekçilere, halk kitlelerine ve yoksullara kan kusturdu, bugünün iktidar sahipleri de öyle yapıyorlar" diyen Ekici, "Ama hayır bu zulme sessiz kalmayacağız. Taşeronlaştırmalara, güvencesizliğe, işsizliğe, yoksulluğa, örgütsüzleştirmelere, yeni sendikal yasaklara, toplumun baskı altına alınmasına hayır diyeceğiz! ” şeklinde konuştu. 


MÖ (MK) (FOTOĞRAF)