Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (DİSK) 'Genişletilmiş Başkanlar Kurulu' toplantısı bugün Bolu Koru Otel'de başladı. DİSK bünyesinde bulunan sendikaların başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan Disk Genel Başkanı Erol Ekici, yeni dönemin yeni toplum mühendisleri ile karşı karşıya olduklarını söyledi.

Ekici sözlerine şöyle devam etti:

“Bugünün iktidar sahipleri yaşam alanlarımızı nasıl kullanacağımıza, kiminle hangi koşullarda beraber olacağımızdan nasıl üreyeceğimize, jinekolojik müdahalelerden neyi ne kadar yiyip içeceğimize, nasıl eğitileceğimizden inanma özgürlüğümüze kadar yaşamımızın her alanına sürekli olarak müdahale ediliyor. Başka bir deyişle, hayata bakışımızı, her türlü sınıfsal, toplumsal, siyasi duruşumuzu, kendimizi nasıl tanımlayacağımız dahi bugünün muktedirlerinin tekelinde. bunlara karşı çıkanların payına düşense ya terörist, ya darbeci veya şucu bucu yaftalanması.”

TÜRKİYE'Yİ TAŞERON CUMHURİYET OLARAK GÖRÜYOR

ABD’nin Türkiye’yi taşeron bir cumhuriyet olarak gördüğünü belirten Ekici, “Türkiye'nin geleneksel dış politikasında öncelikli komşuları için olmazsa olmaz koşul sayıldığı toprak bütünlüğünden yana olma çizgisinin geçerliliğini yitirmesi ve komşularla sıfır problemden, neredeyse tüm komşularla çatışma noktasına taşınmasının arka planı budur. Soğuk savaş döneminde ABD üssü haline getirilen Türkiye, bugün de adı konulmamış yani paylaşım savaşında emperyalizmin cephe ülkesi olarak konumlandırılmaktadır. AKP, ABD tarafından model ülke ve model ortak olarak Ortadoğu’nun yeniden düzenlenmesinde çok yönlü işbirlikçi bir rol üstlenmektedir. Bunun tam adı ise Ilımlı İslam ideolojik harcıyla tutuşturulmuş bir taşeron cumhuriyetidir” diye konuştu.

YANDAŞ SENDİKACILIK KUTSANIYOR

Erol Ekici, Ak Parti’nin yandaş sendikacılığı kutsadığını açıklayarak, şöyle konuştu:

“Sendikal hakların özünü ortadan kaldıran, sendikalara deli gömleği giydiren 2821 ve 2822 sayılı yasaları, ILO ve taraf olduğumuz uluslararası sözleşme standartlarına uygun, grevli, toplu sözleşmeli, sendikal hakları getirerek değiştirmek yerine, yandaş sendikacılığı kutsayan, mücadeleci sendikacılığı her koşulda bitirmeye çalışan yeni bir yasa çıkartmayı tercih etmiştir.”

BU OYUNU BOZACAĞIZ

Asgari ücretin belirlenmesine müdahale edeceklerini belirten Ekici, “Asgari ücret sistematik bir biçimde siyasal iktidarlar eli ile sefalet ücreti seviyesinde tutulmaktadır. Bu miktar yoksullukta ısrar anlamına gelmektedir. Bugün asgari ücretin belirlenmesine müdahale etmek, egemenlerin, sermayenin bölüşümden kendileri adına daha fazla pay alma çabalarına vurulacak bir darbedir. O yüzden bu konuda direncimiz fazladır. Asgari ücret belirlenirken, işçilerin geçim şartları ve enflasyon hedeflerinin dikkate alındığı söyleniyor. Yani terazinin bir kısmına enflasyonla mücadele, diğer kefesine ise asgari ücret konuluyor. Bu oyunu bozacağız” dedi.

Erol Ekici’nin konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.



MY,KY(MÇ/AK)