DİSK’in Şişli’deki Genel Merkezi’nde toplanan yaklaşık 500 kişilik topluluk saat 11.00’de Mecidiyeköy’deki Ak Parti Şişli İlçe Başkanlığı’na yürüdü. Düzenlenen gösteri sırasında, “12 Eylül AKP ile sürüyor”, “Sendikal yasaklar kaldırılsın” yazlı pankart açtı. “İşçi düşmanı işbirlikçi AKP”, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” diye slogan atıldı.

Ak Parti binası önünde DİSK Genel Başkanı Erol Ekici tarafından yapılan açıklamada

“12 Eylül’ün üzerinden 32 yıl geçmesine rağmen, Türkiye’nin o karanlık günlerin girdabından çıkamadı. Yasalarıyla ve kurumlarıyla 12 Eylül varlığını sürdürüyor. 12 Eylül zihniyeti, toplumu tektipleştirerek, her türlü demokratik tepkiyi baskıyla sindirmeye çalışan, işkenceyi, devlet terörünü kurumsallaştıran, bireyleri örgütsüzlüğe sürükleyen 12 Eylül zihniyeti, Türkiye halklarına çok şeyler kaybettirdi” diye konuştu.

12 Eylül’ün bir ABD projesi olduğunu vurgulayan Erol Ekici, şöyle devam etti:


“Şimdi ise AKP hükümeti emperyalizmin bölgesel çıkarları için, Türkiye halklarını bölgesel çatışmanın savaşın ve ölümün içine doğru sürüklüyor. Bugün AKP hükümeti sendikal yasakların, barajların, grev yasaklarının ardında durmaya devam ediyor. Sendika kapatmayı sürdürüyor. Taşeronlaştırma, güvencesizlik, işsizlik, yaygın işten çıkarmalar hükümet politikası olarak uygulanıyor. AKP hükümetinin gidişatı iyi bir gidişat değil. Buradan sesleniyoruz. Bundan önceki hükümetlerin yaptıklarını kat be kat artırarak hak ve özgürlükleri yok ederek, işçiye, emekçiye, yoksullara hayatı zindan ederek, halkın ahını alarak varacakları yer ancak çıkmaz sokak olacaktır. Toplu iş ilişkileri yasasıyla işçi sınıfı üzerinde yeni bir cendere kurmaya çalışmayın. Bugün kan ve gözyaşı üzerinden siyasal iktidarını sürdürenler bilmelidirler ki, zulüm ile abad olanın ahiri berbad olur. Kenan Evren’i göstermelik bir biçimde yargılayıp arkasındaki güçlerin istediklerini büyük bir hevesle sürdürenler er geç tarih önünde hesap verecektir.”


MÖ (MK ) (FOTOĞRAF)