Suriyeli muhaliflerin Katar'ın başkenti Doha'da yapılan toplantılar sonrasında bir çatı altında toplanarak yeni bir yapılanmaya gitmeleri, Dışişleri Bakanlığı tarafından memnuniyetle karşılandı. Uluslararası kamuoyunun artık harekete geçmesinin gerektiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Suriye muhalefetinin farklı unsurlarının, bir süredir Doha'da devam eden toplantılar sonucunda Suriye Ulusal Koalisyonu adı altında yeni bir yapılanmaya gitmesi memnuniyetle karşılanmıştır. Böylelikle Suriye muhalefeti ilk kez bu kadar kapsamlı bir çatı altında bir araya gelmektedir.

Etnik ve dini kimliklerinden, siyasi görüşlerinden bağımsız olarak Suriye'nin ve Suriye halkının bekası için dayanışma ruhu içinde hareket eden muhalefet temsilcilerini bu onurlu davranışlarından dolayı kutluyoruz.

Atılan bu anlamlı adımın, Suriye'deki demokratik geçiş sürecinin halkın meşru beklentileri doğrultusunda sonuçlandırılmasına yönelik çabalara ivme kazandıracağına olan inancımız tamdır.

Bu çerçevede uluslararası topluma düşen görev, Suriye halkının meşru temsilcileri olarak muhalefete vaat ettiği dayanışma, destek ve yardım taahhütlerini yerine getirmesidir. Her gün rejim güçlerine yüzlerce kurban veren Suriye halkı, uluslararası camianın artık daha fazla zaman kaybetmeden harekete geçmesini beklemektedir.

Türkiye, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da Suriye halkının yanında olmaya devam edecek; tüm bireylerin eşitlik temelinde biraraya geldiği demokratik, insan haklarına saygılı ve hukukun üstünlüğüne dayalı yeni bir Suriye inşasına yönelik katkılarını sürdürecektir."

GD (SSA)