Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) 45'nci dönem mezuniyet törenine katıldı.

KTÜ Stadı'nda yapılan mezun olan yaklaşık 6 bin 500 öğrenci ile öğretim görevlilerinin katıldığı kortej yürüyüşü ile başlayan törende kürsüye çıkan üniversite birincisi KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü mezunu Burcu Orak, Kamu Personeli Seçme Sınav'ına vurgu yapıp, "KPSS sonucuna göre hayatımızı şekillendirmeye çalışacağız. Başka alanlara gitme zorunluluğu bırakmadan ülkemizin aydınlık yarınlarına katkıda bulunmak istiyoruz. Bizlerden sonra bu sıralara gelecek kardeşlerimizin mezun olduktan sonra aynı kaygılarla karşılaşmamaları siz değerli devlet büyüklerinden en büyük isteğimizdir. Meslek hayatımızın ilk engelini atladığımızı düşünürken yeni yeni mücadelelere girişeceğiz" dedi.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen de, "Mezuniyetinizden dolayı coşkulu heyecanlı ve mutlusunuz. Ama yine biliyorum ki arkadaşlarınızdan okulunuzdan ve bu güzel şehirden ayrılacağınız için biraz buruk, birazda üzüntülüsünüz. Şimdi artık yeni hayaller kurma yeni ufuklara yelken açma zamanı. Akıl ve bilimin rehberliğinde azimle çalışmaya devam ediniz" diye konuştu. 

Bakan olduktan sonra ilk kez bir üniversitenin mezuniyet törenine katıldığını söylenen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Bir öğrenci, öğretim üyesi ve bir baba olarak defalarca mezuniyet mutluluğu yaşadım. Ama bir bakan olarak ilk defa bir mezuniyet törenine katılıyorum. O da KTÜ'ye nasip oldu, büyük bir mutluluk duyuyorum" dedi. Mezunların kendilerine güvenlerini kaybetmemesini isteyen Bakan Davutoğlu, "Çünkü bu aziz milletin tarih içinde yapacağı çok aziz misyonlar var. Siz bu misyonları ifade edeceksiniz. Bu bayrakları bugün dalgalandırırken, gelecekte de bu bayrakları en yüce makamlara taşıyacağınıza eminiz. Aranıza fitne girmesine izin vermeyin. Bu fitne odaklarına izin vermeden bu ülkenin onurlu vatandaşları olarak tarihte hak ettiğimiz yeri alacağız. Bizim doğal kaynımız yok, ama bizim kaynağımız sizlersiniz" dedi.

Konuşmaların ardından, okulda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi. Bakan Davutoğlu uçakla Trabzon'dan Ankara'ya hareket etti. 



FT (TM/RT)