Dışışleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yarın gerçekleştirilecek olan Ak Parti İl Başkanlığı kongresi ve bazı programlara katılmak üzere akşam saatlerinde özel uçak ile Nuri Demirağ Havaalanına geldi. Dışışleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu alanda kentte bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Ali Kolat, protokol üyeleri ve partililer karşıladı. Bakan Davutoğlu, havaalanında gazetecilerin soruları üzerine Katar temaslarını değerlendirdi.

Ziyarette Suriye başta olmak üzere bölgesel gelişmeleri değerlendirdiklerini ifade eden Bakan Davutoğlu, "Katar temasları çok iyi geçti. Sayın Başbakanımızla, diğer bakan arkadaşlarımızla birlikte çok faydalı görüşmeler yaptık. Özellikle enerji konusunda, yatırımlar konusunda ve oradaki Türk şirketlerin yatırımları hususunda. Bu ziyaret Katarla sık seyreden ilişkilerimizden biri oldu ve gayet başarılı geçti" dedi.

Bakan Davutoğlu ve beraberindekiler daha sonra akşam yemeği için Osmanağa konağına gitti. Dışışleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz yarın gerçekleştirilecek olan Ak Parti İl Kogresine katılacak.



HÖ (EA/RT)