Olay, dün akşam saatlerinde Karatay İlçesi Kerim Dede Mahallesi'nde meydana geldi. Müstakil bir evin penceresinin demir parmaklığına zincirle bağlı bir erkek çocuğu gören mahalle sakinleri polisi aradı. Olay yerine gelen polis, evin penceresine bağlı çocuğu zinciri kırarak kurtardı. Y.E. polise, babası İmam E. ve annesi Adalet E.'nin hasta ziyareti için Diyarbakır'a gittiğini, hurdacılık yapan amcası Burhan E.'nin de dışarıya çıkmaması için kendisini evin penceresine zincirle bağladığını söyledi.

Çalışma başlatan polis hurda toplamaya çıkan amca Burhan E.'yi gözaltına aldı. Burhan E. polise verdiği ilk ifadesinde yeğeni Y.E.'nin bir kaç kez kavgaya karıştığı ve çevresine zarar verdiğini öne sürerek, evden kaçmaması için zincirle pencereye bağladığını öne sürdü.

YURDA YERLEŞTİRİLECEK

Konya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürülen Y.E., yurda yerleştirilmek üzere Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne teslim edildi. Adliyeye çıkarılan amca Burhan E. ise, savcılığa verdiği ifadenin ardından adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

HD(İA/COŞ)