Melikgazi İlçesi Belsin semtinde oturan lise öğrencisi 18 yaşındaki Osman Aslan,  tanımadığı 3 kişi tarafından 24 Aralık 2009 tarihinde bir otomobile bindirilerek kaçırıldı. Kocasinan İlçesi'ne bağlı Yeşil Mahalle'deki bir evde işkence edilen Aslan, daha sonra  Kuşçu Mahallesi'ne götürüldü. Osman Aslan, iddiaya göre burada bilekleri bıçakla kesilip betondan yapılmış hazır bir mezarın içine bırakılarak, mezarın giriş bölümü kapatıldı.

Mezarın içinden bir süre sonra güçlükle çıkarak yaklaşık 500 metre uzaklıktaki Kuşçu Mahallesine ulaşan Osman Aslan, vatandaşların yardımıyla kaldırıldığı Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Olaydan sonra yakalanan Mustafa Erkan Kubilay ile İsmail Vural, yargılandıkları Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 'Adam öldürmeye tam teşebbüs ve hürriyetten alıkoyma'' suçlarından 7'şer yıl 5'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Olayda otomobili  kullanan tutuksuz sanık Cüneyt Savaş ise beraat etti.

YARGITAY SANIKLARIN LEHİNE BOZDU

Kararı görüşen Yargıtay, Mustafa Erkan Kubilay ve İsmail Vural hakkında verilen cezayı sanıkların lehine kısmen bozdu. Yargıtay adam öldürmeye tam teşebbüs suçundan verilen hapis cezasında uygulanan iyi hal indiriminin, hürriyetten alıkoymak suçundan da uygulanmasını istedi. Yargıtay kararında beraat eden tutuksuz sanık Cüneyt Savaş'ın da yeniden yargılanmasını istedi.

ŞOFÖR DE TUTUKLANDI

Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya tutuklu olarak getirilen Mustafa Erkan ile İsmail Vural, Yargıtay kararını kabul etti. Tutuksuz yargılanan ve duruşmaya katılan, kaçırma olayında kullanılan otomobilin sürücüsü olan Cüneyt Savaş ise ifadesinde ''Benim olaylarla ilişkim yok. Tek suçum yanlış kişilerle arkadaşlık etmem'' dedi. Mahkeme heyeti Cüneyt Savaş'ın tutuklanmasına karar verdi.

'MEZARA, KORKUTMAK İÇİN SOKMUŞLAR'

Sanık avukatı Ayhan Turan ise, daha önce mezarlıkta keşif yapma isteklerinin kabul edilmediğini belirterek ''Biz mezarda keşif yapılmasını istiyoruz. Mezarın üst kısmı açılmamış, sadece cenazenin içeri alındığı yan kapak açılmış. Müvekkillerim, öldürmek için değil korkutmak için mağduru mezara sokmuşlar. Zaten o da daha sonra dışırı çıkmış'' diye konuştu.

Hakkında tutuklama kararı verilen Cüneyt Savaş duruşmadan sonra görevli polisler tarafından kelepçe takılarak cezaevine götürüldü. Duruşma ertelendi.



VD(OE/COŞ)