Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görevli  polis memurları 41 yaşındaki Tuncay Yılmaz ile Hüseyin Utar, yapılan bir ihbar üzerine Güzelyalı Mahallesi'ndeki adrese gitmek için 52 A 4652 plakalı araçla yola çıktı.  Polis otomobili kullanan Tuncay Yılmaz, yolda giderken aniden rahatsızlanınca araç şarampole yuvarlanarak ters döndü. Kazada iki polis memuru da hafif yaralandı. Ancak aracı kullanan Tuncay Yılmaz geçirdiği rahatsızlığında etkisiyle fenalaştı. İki polis, ambulansa Ordu Devlet Hastanesi'ne götürüldü.  Kazada hafif yaralanan Hüseyin Utar ayakta tedavi edildi. 19 yıllık polis memuru olan ve 2 çocuk babası Yılmaz ise yoğun bakıma ünitesine alınmasına rağmen kurtarılamadı.

Ordu Valisi Orhan Düzgün, kazanın ardından Hastaneye giderek yetkililerden bilgi aldı. Ardından da yaptığı açıklama  hayatını kaybeden polis memuru Tuncay Yılmaz'ın 10 yıldır Ordu'da görev yaptığını belirterek, şöyle dedi:

"Kazada 2 polis memurumuz yaralandı. Birisi hafif, bir arkadaşımız da yoğun bakımdaydı. Bu kazayı yaptığı sırada araç kullanırken kendisi de bir rahatsızlık geçirmiş. Ancak kesin ölüm sebebiyle ilgili olarak Cumhuriyet savcımız adli tıp doktorlarımızla beraber inceleme yapıyor. Muhtemelen de, Trabzon'a Adlı Tıp Kurumu'na otopsi için gönderilecek." 

Vali Düzgün daha sonra polis memurunun eşi Satiye Yılmaz'a taziyelerini iletip, "Kalp rahatsızlığı falan var mıydı?" diye sordu. Gözyaşyaları içindeki acılı kadın, "Hayır yoktu. Sigarayı da 2 hafta önce bırakmıştı" diye konuştu. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.



EK(İS/İD)