TSE'nin Türkiye genelinde yürüttüğü ve ikincisini Antalya'da gerçekleştirdiği kalite ve belgelendirme eğitim seferberliği kapsamında, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (AESOB) toplantı salonunda din adamlarına eğitim verildi. TSE Antalya Bölge Müdürlüğü ve Antalya İl Müftülüğü'nün ortaklaşa düzenlediği eğitimlere, kentte görev yapan yaklaşık 100 din adamı katıldı. TSE Sürekli Eğitim Merkezi uzmanları, din adamlarına helal gıda belgelendirmesi, CE işareti, TSE markası ve ISO 9000 standartları hakkında bilgilendirme yaptı.

İSRAFI ÖNLEMENİN YOLU STANDART

Eğitimlerin amacı hakkında açıklama yapan TSE Antalya Bölge Müdürü Hüseyin Özdamar, İslam dinince israfın haram olduğunu, israfı önlemenin yolunun da standartlara uygun üretim ve tüketimden geçtiğini belirterek, şöyle dedi:

"Din görevlilerimiz aracılığı ile halkımızda standartların daha etkin kullanımını sağlama, kalite ve standartlara kolay ulaşma hedefimizi gerçekleştirmek amacıyla çalışmaktayız. Bu kapsamda, her bir din görevlisinin kürsüden aynı anda binlerce kişiye ulaşma, eğitici mesaj verme imkanına sahip olduğunu göz önüne aldığımızda, din adamlarımızı eğiterek milyonlarca vatandaşımıza mesajlarımızı daha rahat iletebileceğimiz bir gerçektir."

TÜKETİCİ TSE MARKASINI ARAYACAK

Din görevlilerine mal alırken ürün üzerinde TSE markasının olup olmadığına, süreli ürünlerde üretim veya son kullanım tarihinin bulunup bulunmadığına bakılması gerektiğini anlattıklarını aktaran Hüseyin Özdamar, "Binlerce tüketici satın aldıkları ürünlerde TSE markasını ararken, hem kalite ve standarda uygun mal tüketmiş olacaklar hem de üreticiler tüketici taleplerini karşılayabilmek için standartlara uygun üretim yapacak. Böylece TSE markasına talep yaratmış olacağız" diye konuştu.