Doğu illerinden göç eden ailelerin yoğun olarak yaşadığı Dilovası'nda , yeni kurulan ve bazı kömür işleme ve depolama firmalarının taşınarak faaliyete geçtiği Dilovası Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi'ne ilçe sakinleri karşı çıkıyor. Daha önce çevre örgütlerinin de birçok kez protesto gösterisi gerçekleştirdiği Dilovası'nda, kentin üstüne yaptırılan Kömürcüler OSB'de hem yoldan geçen kömür kamyonlarından, hem depolanan kömürlerin işlenmesi sırasında çıkan tozların ilçenin üzerine yağdığı ileri sürülüyor. 

Tüm bunlara rağmen kuruluşu önlenemeyen Kömürcüler OSB'ye karşı bugün de buraya yakın bir mahalle olan Turgut Özal Mahallesi'nde oturan bir grup çocuk Kaymakamlık ve Belediye önünde anneleriyle birlikte pankart açtı. Bazı pankartların Kürtçe olması dikkat çekerken, göstericiler Dilovası Kaymakamı Hasan Göç ve Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman'dan Kömürcüler OSB'nin kaldırılması için destek istedi. Kadın ve çocuklar mahalle sakinlerinin imzaladığı dilekçeleri Kaymakamı Hasan Göç'ün makamında olamaması nedeniyle Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Hatice Biçer'e, ayrıca Belediye Başkanı Cemil Yaman'a verdi. 

'KALDIRMAK ZOR'

Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman ile yapılan görüşmede Secrettin Çelik ve Abdulmecit Ebil, Kömürcüler OSB kurulduktan sonra mahallenin kömür tozu ile kaplandığını, balkonlara asılan çamaşırların simsiyah olduğunu öne sürdü. Belediye Başkanı Cemil Yaman, Kömürcüler OSB'yi kazanılmış yasal hakları nedeniyle kaldırmanın zor olduğunu, ancak bu talepleri ve imzalı dilekçelerini alarak yetkililere ileteceğini söyledi. Başkan Yaman ayrıca İl Çevre Sağlık Müdürü Ersan Aytaç'ı telefonla arayarak şikayetlerle ilgili gerekli incelemenin yapılmasını istedi.

MI(MB/COŞ)