Olay, merkez Yüreğir ilçesi Koza Mahallesi Sümbül Caddesi üzerinde gece saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Yunus Emre Mahallesi'nde oturan ve açık lisede okuyan Dilan Biçen, bir düğünde tanıştığı 21 yaşındaki Yalçın Uğurlu ile arkadaşlık yapmaya başladı. Arkadaşlıkları aşka dönüşen ikilinin gizli gizli buluştuğunu ve cep telefonuyla mesajlaştığını öğrenen anne Maşallah Biçen, kızını bu ilişkiyi bitirmeye zorladı. Ancak Dilan Biçen, sevdiği gençle görüşmeyi sürdürdü. Anne Biçen, kızının durumunu 19 yaşındaki oğlu Recep'e anlatıp, "Siz konuşun, bu ilişkiyi bitirsin" dedi.

DÜĞÜN GÖRÜNTÜLERİNDEN, GENCİN KİMLİĞİNİ SAPTADILAR

Ağabey Recep Biçen, amca çocukları 24 yaşındaki Mehmet Şerif Biçen ve 19 yaşındaki Hasan Biçen'le birlikte çevrede yapılan düğünlerin video görüntülerini toplayıp, izleyerek, kızkardeşinin kiminle arkadaşlık yaptığını araştırdı. Ağabey Recep, kız kardeşi Dilan'ın adını sır gibi sakladığı sevgilisinin kimliğini düğün görüntülerinden ortaya çıkardı.

Dün akşam ağabey Recep, Dilan'a "O genci çağır, gelsin, konuşacağız" diyerek sulama kenarında beklediklerini söyledi. Erkek arkadaşını çağıran Dilan, ağabeyi Recep, kız kardeşi 15 yaşındaki A. ve amca çocukları Mehmet Şerif ve Hasan ile birlikte sulama kanalınan kenarına giderek beklemeye başladı.

Bir süre sonra da genç kızın görüştüğü Yalçın Uğurlu olay yerine geldi. Kısa sürede ağabey ve amca çocukları Yalçın Uğurlu ile tartışıp, dövmeye başladı.

'BİR KIZI SİLAHLI VURUP KANALA ATTILAR' İHBARI

İddiaya göre sevdiği gencin gözleri önünde dövülmesi üzerine öfkelenen Dilan Biçen, yaklaşık 4 metre derinliğindeki sulama kanalına atladı. Ağabeyi Recep ile amcaoğlu Hasan da Dilan'ın peşinden suya girdi. Akıntıya kapılan genç kız, karanlıkta sürüklenip kayboldu. Dövülen Yalçın Uğurlu ise fırsatını bulup, kaçmayı başardı. Bu sırada bir kişi 155'i arayıp, genç bir kızın tabancayla vurulup kanala atıldığını ihbar etti. Alarma geçen polis ekipleri, verilen adrese ulaştıklarında ağabey Recep ve amca oğlu Hasan'ı ıslak halde kanalın kenarında buldu. Polislerin kanal boyu ve çevrede yaptığı aramalarda Dilan Biçen'e ulaşılamadı. Ağabey Recep ve Hasan Biçen, polise verdikleri ilk ifadede Dilan Biçen'in kanala atladığını, kendilerinin de kurtarmak için suya girdiğini anlattı.

CESEDİ 5 KİLOMETRE UZAKTA BULUNDU

Suyu kesilen kanalda sabah saatlerinde yapılan aramada Dilan Biçen'in cesedi olay yerinden yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulundu. 'Silahla vurulup, kanala atıldı' ihbarı nedeniyle ceset incelendi. Ancak, kurşun yarasına rastlanmadı. Ağzından kan sızan Dilen Biçen'in cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

İNTİHAR MI, İNFAZ MI?

Olayı soruşturan Cinayet Bürosu dedektifleri, Biçen ailesi mensuplarının ifadelerini alıp, serbest bıraktı. Sabah saatlerinde ulaşılan Yalçın Uğurlu ise ifadesinde "Beni kanalın kenarında dövmeye başladılar. Bu sırada Dilan de kendini kanala attı. O sırada ben de kaçtım" dedi.

Polis, Dilan Biçen'in intihar mı ettiği, yoksa aile meclisi kararıyla infaz mı edildiğini ortaya çıkarmak için araştırmalarını sürdürüyor.



FK(OA/COŞ)