Dikili Belediye Meclisi’nin 7 CHP’li meclis üyesi, saat 12.00’de Dikili Belediyesi’nde toplandı. CHP’li Meclis üyelerinden Yusuf Altıparmak, Rıza Gök, İsmail Tınay ve Sema Akıncı’nın aday olduğu seçim öncesi CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, meclis üyeleri ile birebir görüşme yaptı. CHP Grubu, Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener’in de katılımıyla saat 14.00’te toplandı. Engin’in de katıldığı “Kim belediye başkanvekili olsun” sorusunun yanıtı kağıtlara yazıldı. İlçe Başkanı Şener ile yedi meclis üyesinin katıldığı oylamada, Altıparmak’a 5 oy çıktı. Rıza Gök 2, Tınay 1 oy aldı. Gök adaylıktan çekildi. Salt çoğunluk sağlandığı için CHP Grubu’nun adayı Altıparmak oldu. Ancak Gök ve Tınay, kağıda kendilerinin isimlerini yazdı.

CHP İzmir İl başkanı Ali Engin, grup toplantısından sonra yaptığı açıklamada Altıparmak’ın aday olduğunu açıkladı.

ÜÇÜNCÜ TURDA ALTIPARMAK

Dikili Belediye Meclisi, sadece seçim gündemiyle toplandı. Seçim kapalı oylamayla yapıldı. Seçim, CHP’nin 7, AK Parti’nin 3, MHP’nin 1 meclis üyesinin katılımıyla yapıldı. Toplantının başında MHP Meclis Üyesi Ahmet Çamer, seçimin yapılacağının tebliğ edildiği gün ile seçim günü arasında üç günün geçmesi gerektiğini, aksi takdirde meclis üyeliklerinin düşeceğini öne sürdü. Başkanvekili CHP’li Yusuf Altıparmak, “Biz burada yasal bir zorunluluğunu yerine getiriyoruz. Süremiz yasaldır, seçime giriyoruz” dedi.

Seçim öncesi Altıparmak, CHP grubu adına adaylığını açıkladı. AK Parti, Behsat Örs’ü aday çıkardı. MHP’nin tek üyesi Ahmet Çamer de aday oldu. Seçim kapalı oy açık tasnif usulüyle yapıldı.

Meclis üyelerine mühürlü zarf ve boş kağıt dağıtıldı. Meclis üyeleri kapalı oy kabinine girerek oylarını kullandı. Altıparmak, oyları saydı. 11 meclis üyesinin tamamının oy kullandığı seçimde, Altıparmak ilk turda 7, Örs 3, Çamer ise 1 oy aldı. İlk turda aranan üçte iki çoğunluk Altıparmak sekiz oy alamadığı için sağlanamadı. İkinci turda da üçte iki çoğunluk arandı ama oy dağılımı aynı olduğu için bu turdan da sonuç çıkmadı. Üçüncü turda salt çoğunluk arandı. Altıparmak 7, Örs 3, Çamer 1 oy aldı. Altıparmak salt çoğunlukla başkanvekili seçildi.

Başkanvekili seçilen Yusuf Altıparmak, “Güven duydukları için teşekkür ediyorum. Her konuda ekip çalışması olacak. “Ben biliyorum ben yaparım’ demeyeceğiz” dedi. Altıparmak’ın seçilmesi belediye personeli ve halk arasında da sevinçle karşılandı. Başkanvekili Altıparmak’ı önce personel, ardından belediye binası önünde bekleyen halk tebrik etti.

Engin, grup kararında bir sürprizle karşılaşmamasına sevinirken kararın ardından meclis üyeleriyle birlikte oylama öncesi belediyede sarma, börek ve poğaça yedi. AK Parti’nin yerel yönetimlerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Kenan Çakar, üç belediye meclis üyesiyle birlikte meclise geldi.




---------KUTU----------

 


SÜREÇ NASIL İŞLEDİ?


Yargıtay, Dikili Belediye Başkanı CHP’li Osman Özgüven’in ihaleye fesat karıştığı gerekçesiyle 8 yıl 4 ay hapis cezasını onadı. Bu karar tebliğ edilmeden önce Başkan Özgüven izin kullandığını söyleyip yurtdışına çıktı ve dönmedi. İzmir Valisi Cahit Kıraç, İçişleri Bakanlığı’na Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in görevden alınması için yazı yazdı. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı Özgüven’i görevden uzaklaştırdı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in imzaladığı görevden uzaklaştırma kararı, İzmir Valiliği aracılığıyla Dikili Kaymakamlığı’na gönderildi. Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, İçişleri Bakanlığı’nın Özgüven’i ihtiyati tedbir olarak görevden uzaklaştırdığını belirterek, meclisin toplanıp başkanvekili seçmesi gerektiğini söyledi. Mecliste başkan vekilliği seçimi yapıldı. Danıştay’ın kararından sonra meclis bu kez başkanlık seçimi yapacak. Cezasının onanmasının ardından İsveç’e giden Özgüven, kardeşi Sedat ve oğlu Evren Özgüven aracılığı ile CHP grubuna, “Benden sonra başkan Yusuf Altıparmak olsun” mesajı gönderdi. CHP İzmir İl Başkanı Engin ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Altıparmak'ın başkanlığı konusunda ısrarcı oldu.