Suyu 10 tona kadar ücretsiz verdiği için yargılanan ve beraat eden Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'e iki davada 'ihaleye fesat karıştırma' iddiasıyla verilen 8 yıl 4 aylık hapis cezası, Yargıtay tarafından onandı.

Özgüven, konuyla ilgili bir yazılı açıklama yaptı. Yargıtay'daki davaların kesinleştiği haberini aldıklarını, ancak kendisine henüz yasal bir bildirim yapılmadığını kaydeden Özgüven, belediye çalışanı arkadaşlarıyla beraber aldıkları bu cezalar için itiraz süreçlerinin başlatılacağını, ancak bunun infazı engellemeyeceğini belirtti. Emekten, eşitlikten, özgürlüklerden yana olmanın, Cumhuriyet'in kazanımlarına sahip çıkmanın, bu doğrultuda mücadele etmenin ve baş eğmemenin faturasının ödettirildiğini belirten Özgüven, şunları kaydetti:

"Biz ne ilkiz ne de son olacağız. Cezaevleri tıka basa dolu. Yazı yazanlar, gazeteciler, muhalif siyasetçiler, öğrenciler yani iktidara baş eğmeyen ve mücadele edenler ya cezaevlerine atılıyor ya da dışarıda yalnızlaştırılıyorlar. İşlerinden uzaklaştırılıyorlar. İktidar kendinden olmayan herkesin hayatını zorlaştırıyor bir türlü. Ahmet Şık dokunan yanar demişti. Öyle oluyor. Söz konusu dava dosyalarını Yargıtay'da görev yapmışlar da dahil birçok hukukçu inceledi ve hepsi davaların düşmesi gerektiği yorumunu yaptı. Ne varki Bülent Arınç'ın beni işaret eden açıklamaları sonrasında dosyaların incelenmesi hızlandırılmış ve bugünkü karara ulaşılmıştır" dedi.

'DİKİLİ AKP'YE TESLİM OLMAYACAKTIR'

Alınan kararın, kendisine ve arkadaşlarına zarar vermekten öte Dikili'yi teslim almayı kolaylaştırmaya yönelik olduğunu ifade eden Özgüven, İzmir başta olmak üzere birçok CHP'li belediye de aynı durumların yaşandığını belirtti. Dikili halkının gereken cevabı vereceğini dile getiren Özgüven, "Benim ve birkaç arkadaşımın aktif muhalefet zemininden uzak tutulması onlar açısından hiçbir işe yaramayacaktır. Dikili'de aynı idealler için mücadele edecek binler var. Dikili halkı AKP iktidarına hiçbir zaman teslim olmayacaktır" dedi.

'MÜCADELEYE DEVAM'

Hakkında verilen kararla adeletin bir darbe daha aldığını savunan Özgüven, açıklamasını "Fiziklerimize zarar verebilirler, kimi acılar yaşatabilirler ama, beyinlerimizi, yüreklerimizi hiçbir zaman teslim alamayacaklar. Bizle ya da bizsiz her koşulda emek, demokrasi ve özgürlük mücadelesi, tüm haksızlıklara karşı mücadele devam edecektir. Eninde sonunda iyi kötülüğe üstün gelecektir. Bu böyle bilinmelidir. Dik ve başeğmez duruşlarımızla yürümeğe devam. Yüreğimle hep aranızda olacağım" diyerek bitirdi.



TG(AÖ/SS)