Dicle Üniversitesi 2011-2012 Akademik Yılı mezunları, düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Törene Vali Mustafa Toprak, Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, öğretim görevlileri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Dicle Üniversitesi'nde bu yıl 5 bin 300 öğrencinin mezuniyetinin gururunu yaşadıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, üniversitesinin ülkenin saygın üniversiteler arasında yer aldığını söyledi. Prof. Dr. Saraç, "2012 yılı bahar döneminde üniversitemiz bilim, sanat, kültür ve spor alanında bir dünya birinciliği, bir ünya ikinciliği, bir Avrupa üçüncülüğü, 7 Türkiye birinciliği, iki Türkiye ikinciliği gibi bir çok ödül kazanmıştır. Üniversitemiz geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da ulusal ve uluslararası yüzlerce sosyal, kültürel, bilimsel faaliyetler gerçekleştirmiştir. Tüm bu gayretlerimizi siz değerli gençlerimizin ve ülkemiz adına inşa edeceği yarınların daha aydınlık olması için, sizlerin her şeyin iyisine layık olduğu inancıyla, her şeyin en iyisini sunma gayreti içerisindeyiz" dedi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Dicle Üniversitesi'nde 22 bin öğrenciye modern ve çağdaş eğitim imkanları sunulduğunu söyledi. Toprak, "Mezun olan 5 bin gencimizin ufuklarının açık olmasını, başarılarının devam etmesini canı gönülden diliyorum. Sevgili gençler, bilim yapmak sevgi işidir, yürek işidir. Severek ve yürekten çalışmalar yaparak nice başarılar elde edeceğinize inanıyorum. Dünyanın önemli ekonomilerinden biri ve bulunduğu coğrafyada etkin söz sahibi olan ülkemizin başarılı konumunu daha iyi bir noktaya getirebilmek için el birliğiyle, fakültelerinden mezun olan siz değerli gençlerin de katkısıyla var gücümüzle çalışmalıyız. Sizler bu haklı gururu hem bizlere hem de gelecek nesillere yaşatmak için çaba göstermelisiniz. Bu noktada ülkemiz adına geleceğimiz için mesuliyetiniz ve sorumluluğunuz ağır. Ama bu mesuliyet bir o kadar da güzel. Bu ülkenin geleceği sizlerle büyüyecek ve güçlenecek. Devletimizin daha müreffeh bir seviyeye ulaşmasını, bayrağımızın çok daha yukarılarda dalgalanmasını istiyorsak güçlü olmak durumundayız. Bunun için de üniversitemizden ve geleceğimizi şekillendirecek olan siz değerli gençlerimizden beklenti ve umutlarımız oldukça yüksektir" dedi.

ÜLKENİN BİRLİĞİNE KATKI SAĞLAYIN

Vali Toprak, mezun olan öğrencilere başka sorumluluklarda düştüğünü belirterek, şöyle dedi:

"Sizler bu kadim toprakların güzide şehri olan Diyarbakır'da bu güzel üniversitede modern ve çağdaş eğitim imkanlarıyla eğitim aldınız. Ama size başka sorumluluklar da düşüyor. Dicle Üniversitesi'nde kültürel, sanatsal ve insani değerlerini oluşturarak yaşamış olduğunuz güzel birliktelikleri, sizleri derinden etkileyen duygularınızı gittiğiniz yerlere götüreceksiniz. Önyargılar varsa onları kıracaksınız. Sevgi şehri Diyarbakır'ımızın gerçek değerleri, birer turizm elçisi gibi sizlerin anlatımıyla hak ettiği ilgiyi bulacaktır. Gittiğiniz yerlerde insanlarımıza bu şehrin güzelliklerini anlatmanızla bu kadim kentin gerçek değerleri daha iyi anlaşılacaktır. Mezun olduktan sonra daha fazla çalışalım. Ülkemizin dirliğine, birliğine, beraberliğine ve barışına katkı sağlayalım. Türkiye'nin daha iyi bir geleceğe ve daha güzel yarınlara ulaşmasında sizlere güveniyoruz. Bu hedefleri sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz. Yeter ki kendi değerlerimizi ve Ülkemizin değerlerini bilelim ve bu değerleri pekiştirelim. Yolunuzun ve bahtınızın açık olmasını diliyor ve tüm güzelliklerin sizlerle olmasını temenni ediyorum."

Daha sonra Dicle Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu, Türkçe ve Kürtçe yöresel danslardan oluşan gösteri sundu. Derece alan öğrencilere hediyeler verilirken, tören öğrencilerin keplerini fırlatmasıyla son buldu.