Bismil İlçesi girişindeki köprüye 300 metre mesafede dün saat 15.00 sıralarında serinlemek için Dicle Nehri'ne giren yaşları 10 ila 13 arasında değişen Aziz Kirici, Aziz Kahraman, Fırat Onay ve Murat Onay, kısa süre sonra bataklık alanda boğulma tehlikesi geçirdi. Çevrede hayvanlarını otlatan birinin görerek yardım çağrısı üzerine, çocukları kurtarmak için büyük çaba harcandı.

İlk önce Aziz Kahraman ile Fırat Onay yarı baygın halde sudan çıkarılarak Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaklaşık bir saat sonra da sudan çıkarılan Aziz Kirici'nin şuurunun kapalı olmasına rağmen henüz ölmediği anlaşılınca Bismil Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Daha sonra Murat Onay'ı arama çalışmaları gece karanlığında da devam etti. Saat 22.30 sıralarında Murat Onay'ın da cansız bedeni Dicle Nehri'nden çıkarıldı.

Dicle Üniversitesi Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi gören Fırat Onay'ın beyin ölümünün gerçekleştiği belirtilirken, Aziz Kahraman'ın tedavisinin devam ettiği ancak henüz tehlikeyi atlatamadığı kaydedildi.

Çocukların suya girdiği yerde, pamuk tarlalarının sulanmasından sonra toprakların nehre aktığı ve burada bataklık haline geldiği, çocukların da bu yüzden boğulmuş olabileceği belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.



MT(RY/COŞ)