Dicle Fırat Diyalog Grubu üyeleri bürolarında düzenledikleri basın toplantısında, Türk ve Kuzey Irak'ta Kürt yönetiminin kullanılan Kürt bayrağı önünde bölgedeki son süreçle ilgili basın açıklaması yaptı. Dicle Fırat Diyalog Grubu Başkanı Muhittin Batmanlı, Kürt ve Kürdistan sorununun çözülmesi için silah kullanmanın gereksiz olduğunu ve silah kullanma döneminin bittiğini söyledi. Kürtler'in de diğer halklar gibi haklarına kavuşması gerektiğini söyleyen Batmanlı, şöyle dedi:

"Türkiye'de 'Müslümanım' diyenler sanki bu meseleleri duymak istemiyor. Herhalde hergün onlar Türk'ün, Kürt'ün ölmesinin taraftarlarıdır. Defalarca, tekrar söylüyoruz. Asker, polis, gerillalar bizim çocuklarımızdır. Hiçbirinin ölmesini istemiyoruz. Ne yazık ki televizyon kanallarında bu kadar asker ve polis şehit olmuş sanki haşa biz Kürtler, Kürdistanlılar insan değiliz muamelesiyle karşılaşıyoruz. Evet onlar dağda olabilir. Terör sorunu olabilir. Ama bunlar da insan. Türkiye kamuoyuna çağrım gerçekten bu sorunun çözülmesi için her Türk kendini bir Kürt'ün yerine koysun. Aynı zamanda da bir Kürt te kendini bir Türk'ün yerine koysun. Bundan başka çare yok diyoruz."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Leyla Zana'nın yaptığı görüşmeye de değinen Batmanlı, "Leyla Zana sayın Başbakanla görüştü. Orada 4 madde var. Biz bu Leyla Zana'nın 4 maddesini destekliyoruz. Sayın Başbakanın da Leyla Zana'ya randevu vermesinden dolayı teşekkürlerimizi bildiriyoruz." 

ÖCALAN'IN MİT'LE GÖRÜŞMESİ İYİ BİR GELİŞMEDİR"

Gazete ve televizyonlarda PKK elebaşı Abdullah Öcalan'la ilgili çıkan haberlere değinen Batmanlı, "Öcalan'ın İmralı dışında MİT'le görüştüğü söyleniyor. Bu iyi bir gelişmedir. Sayın Abdullah Öcalan demek ki derin devletten uzaklaşıyor. Ne zaman ki PKK derin güçlerden, derin devleten uzaklaşırsa o zaman Kürt sorunun çözümü için daha müsit zemin oluşacağına inanıyoruz" dedi.

"PKK İÇERİSİNDE ÇOCUK ACISI BİLMEYEN ÇOK LİDER VAR"

Batmanlı, terör örgütü Duran Kalkan'ın Kandil'de bir demeç verdiğini, Barzani için 'KDP lideri' demesini utanç verici olarak nitelendirirken şöyle konuştu:

"Barzani sadece KDP, bir parti lideri değil, bir devletin başkanıdır. Barzani'nin dünyanın her tarafında sevenleri, sevilenleri var. Barzani artık KDP'in başkanı değil. Barzani, 'Kürdistan Fedaral Devleti'nin başkanıdır. Duran Kalkan konuşmasında diyor ki; 'Bunu ancak savaş bitirir' Evet doğrudur. Çocuğu olmayanlar çocuk acısı duymayanlar. Hanım, eş acısı duymayanlar belki bu savaşın devam etmesinden yana olabilir. Ama çocuğu olanlar, bu acıyı daha iyi hisseder bilirler. Duran Kalkan'nın da herhalede çocuğu yok. PKK içerisinde çocuğu olmayan çocuk acısı bilmeyen çok lider var. Ben diyorum ki bu çocuk acısını hissetmeyenler bu barışı getiremezler. Ancak çocuk acısı hissedenlerle barış gelebilir."

Akan kanın durması için PKK, BDPn ve devletin adım atması gerektiğini belirten Dicle Fırat Diyalog Grubu Başkanı Muhittin Batmanlı, "Biz hem Türkiye devletine, hem PKK'ya sesleniyoruz. Bu savaşın bitmesi lazım. Savaş bitmediği takdirde biz savaşın dışındaki kesimlere el ele, omuz omuza verelim bu savaşı bitirelim diyorum" dedi.



SS(GG/İD)