Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne bağlı ekipler tarafından DHKP-C'nin kent merkezinde oluşturduğu şehir yapılanmasına karşı başlatılan istihbarat çalışmalarının ardından düzenlene eş zamanlı operasyonda 7'si kadın toplam 13 kişi gözaltına alındı. Zanlılar arasında özel bir hastanede pratisyen hekim olarak çalışan bir doktor ve 6 öğrenci olduğu öğrenildi.

Zanlıların örgüt üyesi olduğu, örgüte eleman kazandırma faaliyetleri yürüttüğü ve örgütün propagandasını yaptıkları ileri sürüldü. DHKP-C Kocaeli yöneticisi olduğu belirtilen Hakan Y.'nin örgüt yöneticilerinden gelen talimat üzerine eğitimler verdiği ve birçok gösteri ve mitinglere de katıldığı iddia edildi. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda ise örgütsel dokümanlar, yayınlar ve belgelerin yanı sıra kendi aralarında yapılan haberleşmede kullanıldıkları iki telsiz ve eylemlerde kendilerini zincirlemek için kullanacakları kalın zincirler ele geçirildi.

Gözlatına alınan ve özel bir hastanede pratisyen hekim olarak çalışan Cem C, örgütün Koceli sorumlusu olduğu ileri sürülen Hakan Y., Irmak A., Asena A., Salih B., Pelin T., Mihraç B., Yeliz E., Filiz D., Hüseyin Ç., Selda K., Nebahat A. ve Samet D. Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ifadelerinin ardından İstanbul Beşiktaş Adliyesi'ne sevk edildi.



EA(MB/AAA)