Sultangazi'de 3 gün önce Hasan Selim Gönen ve Sultan Işıklı ile birlikte polisin 'Dur' ihtarına uymayarak ateş açan yasa dışı DHPKP/C üyesi Hasan Selim Gönen, tedaviye alındığı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün sabaha karşı öldü. Hasan Selim Gönen'in cenazesi, İzmit'te oturan ailesine teslim edildi. Bazı gruplar, Hasan Selim Gönen'in cenazesinin bugün öğlen İzmit Cedit Mahallesi'ndeki Bahtiyar Camii'nde kılınacak namaz ardından toprağa verileceği bilgisini alarak cenazede buluşmak üzere internet sitelerinden haberleşti.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri olaylar çıkabileceğini düşünerek Gönen Ailesi ile görüşüp cenazeyi sabah çok erken saatlerde güvenlik önlemleri arasında toprağa verdirdi. Görevliler tarafından yapılan defin sırasında Hasan Selim Gönen'in ailesinden sadece amcası hazır bulundu.

İstanbul'dan otobüslerle İzmit'e gelen gruplar ise cenazenin toprağa verildiğini öğrenince Kent Mezarlığı'na giderek burada toplandı. Çeşitli sloganlar atan ve Hasan Selim Gönen'in fotoğraflarının bulunduğu pankartlar taşıyan grup burada saygı duruşunda bulundu. Polisin sıkı güvenlik önlemi aldığı mezarlıkta bir süre kalan grup, daha sonra ayrıldı.