Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlandıktan sonra dün sabah adliyeye sevk edilen şüphelilerin savcılık ve nöbetçi mahkemedeki sorguları 25 saat sürdü. Şüphelilerden 1'i savcılıktaki ifadesinin ardından, suça karışmadığı belirlenerek serbest bırakıldı. Diğer şüpheliler ise tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi.

Şüphelilerden örgütün silahlı kanadıyla temas halinde olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Y.G. ile Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'nde görevli doktor M.S.M'nin de aralarında bulunduğu 7 kişi 'Terör örgütüne üye olmak', 'Terör örgütüne para kazandırmak amacıyla etkinlik düzenlemek', 'Terör örgütü propagandası yapmak ve terör örgütüne üye kazandırmak', 'Terör örgütü üyelerine yardım ve yataklık yapmak' suçlamalarıyla tutuklandı. Şüphelilerden 5'i de, adli kontrol hükümleri uygulanarak, tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.

Şüphelilerin yakınları mahkemede ifade verilirken ve adliye çıkışında, polise saldırdı. Olay güvenlik güçlerinin müdahalesiyle önlendi.

Polisin 8 aylık teknik ve fiziki takibinin ardından Antalya, Burdur, Isparta, Malatya, Kahramanmaraş, Kocaeli, İzmir ve Aydın'da yürüttüğü operasyonlarda 13 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan M.A.U'nun eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'e yönelik suikast girişiminde yer aldığı iddia edilirken, soruşturma sonunda tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yakalandıktan sonra şüphelilerin emekli Yarbay Korkut Eken'e yönelik suikast hazırlığında bulunduğu iddia edilmişti.



ÖE(SU/AAA)