Çorum Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bir yıla yakın zaman sürdürülen çalışmalar sonucu gerçekleştirilen operasyonlarda, yasadışı DHKP/C üyesi oldukları iddiasıyla, aralarında Pir Sultan Abdal Derneği Çorum Şube Başkanı H.T.,’nin de bulunduğu 1'i kadın 6 kişi, Ankara'da ise 1 kadın örgüt üyesi yakalandı.

H.T., D.T., E.Ö., G.E. H.T., G.E. ve İ.E.'nin gözaltına alındığı operasyonlarda 9 adreste de arama yapıldı. Yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman ile dijital verilere el konuldu.

Yakalananların DHKP/C terör örgütünün Çorum yapılanmasını oluşturmaya çalıştıkları, örgüte taban ve eleman kazandırmak için yoğun faaliyet içerisinde oldukları, özellikle liseli gençlere yönelik örgütsel eğitim gerçekleştirmeye çalıştıkları iddia edildi.

HİKMET SAMİ TÜRK VE ŞEMŞEK'E SUİKAST HAZIRLIĞI

Çorum ve Ankara'da gözaltına alınan 7 kişinin geçen Mart ayında Ankara ve İstanbul'da terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen ve 9 kişinin yakalanıp, 6'sının tutuklandığı son operasyondaki kişilerle irtibatlarının olduğu belirtildi. Geçen Mart ayında tutuklananların eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk ve Çorum eski milletvekili MHP'li Muharrem Şemsek’in de arasında bulunduğu çok sayıda üst düzey görevliye suikast hazırlığı içerisinde oldukları ortaya çıkmıştı.

DERNEĞİ PARAVAN OLARAK KULLANDIKLARI İDDİASI

Bu arada tutuklananların örgütsel faaliyetlerini maskelemek için Pir Sultan Abdal Derneği'ni paravan olarak kullandıkları ve bazı faaliyetleri bu derneğin adını kullanmak suretiyle yürüttükleri iddia edildi.

ANKARA AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NDE 5'İ TUTUKLANDI

Öte yandan gözaltına 7 kişi Ankara Başsavcılığı'ndaki ifadelerinin ardından dün hakim önüne çıktı. Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ifadelerinin ardından Pir Sultan Abdal Derneği Çorum Şube Başkanı H.T.’nin arasında bulunduğu D.T., E.Ö., H.T., G.E. tutuklandı. G.E. ve İ.E. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



YÇ(İS/AAA)



----

H.T.: Halil Top

D.T.: Dursun Turna

E.Ö.: Ender Özçiftçi

H.T.: Hüseyin Teke

G.E.: Gözde Teke

İ.E.: İbrahim Eral

G.E.: Gözde Erdal