Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen TGC 2011 Yılı Başarılı Gazetecileri Yarışması Ödül Töreni’ne Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, TFF Yönetim kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı, Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş başta olmak üzere protokol üyeleri, gazeteciler ve yakınları katıldı.

GÜNEŞ: HAKSIZLIKLA BAŞKALARINI EZMEK İSTEYENE İZİN VERMEYİN

TGC Başkanı Ergun Ata’nın konuşmasının ardından gazeteci–yazar Hikmet Aksoy’a Jüri Özel Ödülü’nü veren Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Başarıdan çok değerli olmak daha önemli. Değerli olan aldıklarından fazlasını verir. Sürekli başarılı olan kişi ve kurum yoktur. Önemli olan değerli olmaktır. Türkiye’nin doğusunda nüfus olarak az ve dar alana sıkışmış bir kentin insanı olarak burada doğmaktan, büyümekten ve başarılı olmaktan gurur duyuyorum. Çocukluğumda 15 yaşıma kadar şehirden çıkmayan bir kişiyim. Sahilde güneş batarken hep hayal kurardım. Güneş battığı zaman hep üzülürdüm. Sanki elimdeki bir değeri almışlar gibi hissederdim. Şimdi ise her şeyi görüyoruz çok daha fazla yoruluyoruz. O zaman mutluydum çünkü hiçbir şey bilmiyordum. Bugün çok şey görünce huzursuzluğum daha fazla artıyor.”

Gazetecilere de seslenen Şenol Güneş, “Haksızlıkla başkalarını ezmek isteyenlere izin vermeyin. Yarın gazete patronu, köşe yazarı olabilirsiniz, sorumlu olabilirsiniz ama değerli olmayı, insan olmayı asla unutmayın. Ben çocukluğumdaki saflığı ve güzelliği bugün de taşıyorum. Neyim varsa onu ortaya koyuyorum. Hiçbir art niyet taşımıyorum. Gördüklerinizi yazmalı ve anlatmalısınız. Halkı yönlendirmeniz gerekiyor. Medya çok güçlü, çok etkili. Yanlış kullanılırsa son günlerdeki kaosun bir ayağı olabilirler. Pazar günkü maç öncesi gazete sorumlularının taraflı ve duygusal olarak yazılarının gazete sayfalarına yansımasının insanımızda ne gibi kaos meydana getirdiği ortada” ifadesini kullandı.

MHP’Lİ AYDIN: BİRİSİNİN BAŞBAKANI UYARMASI LAZIM

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın da, TRT Trabzon Haber Müdürü Kenan Nadi Özbay’a Basın Hizmet Ödülü’nü verdikten sonra yaptığı konuşmada şunları söyledi: “İçinde yaşadığımız Türkiye’de sivil toplum örgütlerinin görevlerini tam yapabildiklerine inanmıyorum. Türkiye yeni bir süreçte. Görülüyor ki yeni bir yapılanma içinde. Ama bu yapılanmanın sürdüğü ve ileri demokrasi nutuklarının bolca kullanıldığı dönemde bu işin tam yerli yerine oturması için görülen eksikliklerin mutlaka dile getirilmesi lazım. Kabul edelim hiçbir dönemde olmadığı kadar basın taraf oldu, sesi soluğu çıkmaz hale geldi. Köşe yazarları bile kalem oynatırken korkuyorlar. Türkiye demokrasisini oturtma yolunda ilerlerken bir yandan geleneksel hastalıklar oluşuyor. ‘Ben yaptım, ben birilim, benden başka kimse tayin edemez’ anlayışı oturuyor. Birilerinin yanlışları söyleyebilmesi lazım.”

Koray Aydın, son günlerdeki şike ve teşvik primi tartışmalarına da değinerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyanın neresinde görülmüş devam eden bir dava varken ülkenin Başbakanının çıkıp ‘suç şahsidir kurumları bağlamaz. Bu işin sonunda da 5 – 6 sene Avrupa’ya gitmesek ne olur’ diyerek futbolu yönlendirdiği. Federasyon başkanını istifa ettirdiği. Yeni federasyonun da kendisine verilen görevi yerine getirerek haksızlıklar üzerine yeni bir dünya kurulduğu hangi ileri demokraside var. Bunu söyleyince inanın siyaset yapmış olmuyorum. Çünkü bu işe taraf olan arkadaşların da kalplerinin sızladığını, bunu kabullenemediklerini biliyorum. Başbakan yanlış yolda. Bu konuda uyarılması, dikkatinin çekilmesi lazım. Bu bir mecburiyet. Bu olmadığı takdirde bu konu daha da katmerli hale, kangren ve içinden çıkılmaz hale gelecek. Yanlışın neresinden dönersek kardır diyerek bu konuda tutumumuzu netleştirmeliyiz.”

Törende daha sonra protokol üyeleri tarafından yılın başarılı gazetecilerine ödülleri verildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Artvin’in Hopa ilçesini ziyareti sırasında çıkan olaylar ve koruma polisinin parti otobüsünden düşmesi sırasında çektiği görüntülerle Yılın Televizyon Haber Görüntüsü ödülünü kazanan DHA Trabzon Bürosu’ndan Fatih Turan’a da ödülü Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Trabzon Şube Başkanı Nurettin Balaban tarafından verildi. Tören toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.



ÖA (TM/RT)