Bosna Hersek’te her yıl düzenlenen ve 1.5 ay devam eden Uluslararası Saraybosna Kış Festivali'ndeki fotoğraf kategorisinde Türkiye’yi temsilen, Ahlat Fotoğrafçılar Derneği Denetim Kurulu Üyesi ve DHA Muhabiri Tuncay Bayar katıldı. Dünyanın birçok ülkesinden 1000'e yakın sanatçının katıldığı festivalde, Türkiye'yi temsilen katılan Bayar, açtığı kişisel sergisiyle, Ahlat İlçesi'ni tanıttı. Bosna Hersek'in en önemli sanat merkezi galerisi olan Galerija Preporod binasında açılan ve 40 Ahlat fotoğrafının bulunduğu kişisel sergi büyük beğeni topladı.  

Sergiyi, Saraybosna Kış Festivali Direktörü İbrahim Spahic, Türkiye’nin Kültür ve Tanıtma Müşaviri Dr. Cengiz Aydın, sanatcı ve birçok Bosna Hersekli gezdi. Sergide konuşma yapan Saraybosna Kış Festivali Direktörü İbrahim Spahic, Bayar'ın açtığı kişisel sergiye, hayran kaldığını söyledi. Spahic, şöyle dedi:

"Hemen her kategoride fotoğraf sergilemiş burada. Ahlat’ı görmesek bile bu fotoğraflarla tanıma şansımız oldu. Tarihi ve doğa yapısıyla gerçekten büyüleyici bir yer. Tarihi kümbet, mezarlıklar, mağara evler çok değişik ve ilgi çekici. Van Gölü’nün büyülü atmosferi gerçekten inanılmaz. Kış Festivalinin Direktörü olarak böylesi güzel atmosferi bize yaşatan bizlere festivalde katkı sağlayan bu güzel anları bizlere yaşatan Bayar’a teşekkür ediyorum."

Bayar ise, Türkiye'yi temsilen festevale katılmın kendisini onurlandırdığını söyledi. Bayar, 40 fotoğrafla Ahlat’ın tarihi ve doğal yapısını, güzelliklerini aktarmaya çalıştığını ancak bu güzellikleri yerinde görülmesi gerektiğini belirterek herkesi Ahlat'a davet etti. Bayar'ın büyük ilgi ve beğini toplayan 'Ahlat Fotoğraf Sergisi' 3 Mart tarihine kadar gezilebilecek. 



TB(FE/İD)