Saat 05.00 sıralarında evinde aniden rahatsızlanan Mustafa Sezek, ambulansla Ezine Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Sezek, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Çanakkale’de 1983 yılından bu yana basın camiasında görev alan Mustafa Sezek, Ezine İlçesi'nde Hürriyet Haber Ajansı Temsilciliği ve uzun yıllar YAYSAT Dağıtım Bayiliği yaptı. Geçmiş yıllarda Ayvacık Postası adlı bir yerel gazetenin imtiyaz sahipliğini de yürüten Sezek, DHA Ezine muhabirliği görevini sürdürmekteydi.

'www.ezinegazetesi.com' adlı haber sitesinin yöneticiliğini de yapan Sezek’in ani ölümü, basın camiasını da üzüntüye boğdu. Acı haberi alan yakınları ve meslektaşlarının yanı sıra Ayvacık Belediye Başkanı AK Parti'li Ünal Şahin ile ilçede görev yapan bürokratlar, Sezek’in eşi Arzu Bartın Sezek’e taziye ziyaretinde bulundu.

Evli ve İpek ve Deniz adlı iki kız babası olan Sezek, bugün doğum yeri olan Ayvacık İlçesi’nde, Pazaryeri Cami’nde ikindi namazının ardından toprağa verilecek.