---------------------------------------------


Develi törenle uğurlandı


GEÇİRDİĞİ kalp krizi sorucu hayatını kaybeden Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Hakkı Develi, Adana Valiliği önünde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Valilik önünde 15.30'da düzenlenen resmi törene, Develi'nin eşi ve çocukları, Vali Hüseyin Avni Coş, CHP Milletvekili Turgay Develi, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, vali yardımcıları, Çukurova Üniversitesi Rektörü Alper Akınoğlu, belediye meclis üyeleri, çok sayıda yönetici ve vatandaş katıldı.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, törende yaptığı konuşmada, Yunus Emre'nin 'Dünyaya geldim çıktım pazara, bir kefen aldım döndüm mezara' sözlerini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Büyük halk şairi Yunus Emre, pek çok ilim ve fikir adamlarımız ölüm hakkında güzel benzetmeler ve tasvirler yapmışlar. Hepimiz için kaçınılmaz bir son olan ölümün muhakkak olduğunu biliyoruz. Bundan dolayı fani ömrümüzde kubbede hoş bir seda bırakacak şekilde bu dünyadan göçüp gittikten sonra da hayırla yad edilecek şekilde çalışmalar yapmak, eserler bırakmak gönüller kazanmak gerekiyor. İşte İsmail Hakkı Develi meslektaşımız bu manada kubbede hoş bir seda bırakmış, gönüller kazanmıştır. Allah rahmet eylesin. Acımız büyük, ailesinin, sevenlerinin ve Adana'nın başı sağ olsun."

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı törende, İl Müftüsü Arif Gökçe'nin okuduğu duanın ardından Develi'nin cenazesi, önce Sabancı Merkez Camii'ne, oradan da memleketi Sivas'a gönderildi.


Çilem ANITKAN/ ADANA,

ÇA(EŞ)(03.05.2012, FOTOĞRAF)