---------------------------------------------


Develi'nin adını bulvara önerdi


ADANA Büyükşehir Belediye Meclisi, 2012 yılı Mayıs ayının ilk meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda CHP Meclis Üyesi Bekir Sıtkı Özer, bir süre önce vefat eden eski Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Hakkı Develi'nin adının bir bulvara verilmesini önerdi.

Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın başkanlığında yapıldı. Toplantıda gündem dışı söz alan CHP Meclis Üyesi Bekir Sıtkı Özer, bir süre önce vefat eden eski Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Hakkı Develi'nin isminin bir bulvara veya belediyenin yapacağı bir sosyal tesise verilmesini önerdi.

ZABITA GÜNDEMDE

Zabıta ekiplerinin uygulamasına değinerek zabıta ekiplerinin seyyar satıcılara yönelik bir çalışmasının olduğu gazete kupürünü meclis üyelerine gösteren Özer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sayın Aldırmaz, 7'den 70'e toplumun her kesiminde birlikteyiz diyor. Doğru sizi kutluyorum ama toplumun bazı kesimlerini görmemezlikten geldiğinize de inanıyorum. Ortak akılsa ortak hareket edip bir araya gelerek Allah aşkınıza şu kanlı zabıta uygulamasından vazgeçelim. Şimdi siz bir uygulamada başlatmışsınız. Biber gazı da sıkmaya başlamışlar. Adana işsizlikte en büyük noktada. Bu tablacılar erikleri yerlere saçılmış. Geçmiş konuşmalarınızda cevaben diyordunuz ki 'Bunların bir bölümü Mersinden geliyor'. Bende üşenmedim sabah saat 5'te istasyona gittim ama bulamadım. Bu adamlar zorunlu olarak bu kente geldiler. Terör yüzünden geldiler. Bunlara sahip çıkmak bir çözüm bulmak zorundayız. Niye zabıtalarla seyyar satıcıları karşı karşıya getiryoruz. Yer gösterelim bunlara dünyanın her yerinde böyle bir şey var."

KENTSEL DÖNÜŞÜM KENTSEL ZULME DÖNÜŞMESİN

MHP Meclis üyesi Ahmet Aslan ise, Kentsel dönüşüm projelerine değinerek, "Kentsel dönüşüm konusu bir furyadır gidiyor. 3,5 yıldır buradayız daha bir tane çivinin çakıldığı görülmedi. Biz bu bölgeleri kentsel dönüşüme kavuşturduğumuz zaman o bölge halkını mağdur etmiş oluyoruz. Çünkü bu insanlar burada ne çivi çakabiliyorlar, ya alabiliyor yada satabiliyorlar. Bu yüzden kaş yaparken göz çıkarmayalım. Alt yapısını hazırlamadan bu konuları meclisten geçirmeyelim. Kentsel dönüşüm kentsel zulme dönüşmesin" diye konuştu. Meclis ve Belediye İmar Komisyonu üyesi Mehmet Esendemir ise Adana'nın 1/25 bin'lik nazım imar planının yapılmadığına değindi. Gündem dışı konuşmaların ardından 20 gündem maddesi oylanarak karara bağlandı.


Salih ÜÇTEPE / ADANA,


SÜ(YB)(14.05.2012, FOTOĞRAF)