Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya, SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan'ın, "örgüt üyeliği" iddiasıyla hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Ayrıca dosya kapsamında aylarca tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan SDP üye ve yöneticilerinin de "örgüt üyeliği"nden cezalandırılması istendi.

İŞKENCECİ AVCI'YA 'ÖRGÜTE YARDIMDAN' 50 YIL CEZA İSTEMİ!

Savcı Sarıkaya, sanıklardan Hanefi Avcı'nın, “silahlı terör örgütüne üye  olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek örgüte yardım etmek, yargı görevini  yapanı etkilemek, soruşturma gizliliğini ihlal etmek, kişisel verileri hukuka  aykırı olarak ele geçirmek, terörle mücadelede görev almış kişileri hedef  göstermek ve ruhsatsız silah bulundurmak” suçlarından toplam 22 yıl 9 aydan 49  yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

 1980 sonrasında birçok işkence uygulamasında adı geçen ve “1990’lı yılların sonuna kadar devletin tek sorgu tekniği işkenceydi” sözleriyle bunu itiraf eden Avcı, Fetullah Cemaati’nin devlet içindeki örgütlenmesini anlatan "Haliçte Yaşayan Simonlar Dün Devlet Bugün Cemaat" kitabıyla gündeme gelmişti.