CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'in Buca İlçesi'nde 16 bin 500 metrekare genişliğindeki Yörük Ali Efe Rekreasyon Alanı'nın açılış törenine katıldı. Törende vatandaşlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın padişah gibi karikatürize edildiği, üzerinde 'Benim adım Reco, hem çalarım, hem söylerim' yazılı pankartın yanı sıra, hükümeti ve Başbakan'e eleştiren pankartlar açıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu törende yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ODTÜ'deki olaylardan sonra oradaki öğrenciler için, "Biz de öğrencilik yaptık ama taşla sopayla öğrencilik yapmadık. Bu hocalar öğrencilerini böyle yetiştiriyorlarsa onlara da yazıklar olsun. Bize böyle hoca lazım değil" sözleriyle başlayan tartışmaya "Her ODTÜ'lü, Yörük Ali Efe"dir diyerek katıldı. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Dünyanın en güzel kentinde, İzmir'de yaşıyorsunuz. Şanslısınız. İzmir'de yaşamanın bir ayrıcalığı var. Özgürsünüz. Özgürce İzmir'in sokaklarında geziyorsunuz. Türkiye'yi yarı açık cezaevine döndüren yönetimlerin belki farkında değilsiniz. Türkiye nasıl Yörük Ali Efeler'le bağımsızlık savaşını başlatmışsa, onların arkasından gitmek hepimizin boynunun borcudur. Çağdaşlık üniversite ile olur. Çağdaşlık üniversite gençliğinin konuşmasıyla olur. Onun için söylüyorum. ODTÜ'de okuyan her genç bir Yörük Ali Efe'dir. Herkes bunu çok iyi bilsin."

Törende konuşan Yörük Ali Efe'nin torunu Kayhan Kavas da, Kurtuluş Savaşı'nda Atatürk'ün yol arkadaşı, yoldaşı olan efelerin unutturulmaya çalışıldığını öne sürdü. 

Kılıçıdaroğlu törende, Atatürk'e benzerliği ile dikkat çeken Mesut Yontan ile fotoğraf çekirdi, boynuna Bucaspor atkısı taktı.



ED,EK(AÖ/COŞ)